Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) - Zelf aangebrachte voorzieningen

Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV)

Veranderingen aanbrengen in uw huis

Ons Huis wil haar huurders graag de mogelijkheid bieden hun woning naar eigen wens en smaak in te richten. U kunt zelf de verandering doorvoeren of Ons Huis voor de werkzaamheden inschakelen. Voor sommige veranderingen moet u in ieder geval eerst toestemming aan ons vragen.
Goed om te weten is dat u te allen tijde verantwoordelijk bent voor het onderhoud van de verandering. Of u het nou zelf uitvoert, of Ons Huis dat voor u doet.

Veranderingen die u zelf uitvoert

In het algemeen geldt: kleine veranderingen binnen de woning mag u altijd doen. Voor grote veranderingen binnen of buiten de woning, heeft u onze toestemming nodig. Wij kijken bijvoorbeeld of de verandering de verhuurbaarheid en de waarde van de woning niet schaadt. Ook mogen buren en omwonenden geen last hebben van de verandering.

Schotelantenne plaatsen
Voor het plaatsen van een schotelantenne gelden in Nederland en bij Ons Huis speciale regels. Klik hier voor meer informatie.

De mutatieopzichter behandelt uw aanvraag. Als u bij uitvoering van de klus nog vragen hebt over het rekening houden met wettelijke regelingen, veiligheid en het milieu, kunt u telefonisch contact leggen met hem via telefoonnummer 053 4848 900.

Veranderingen die Ons Huis kan uitvoeren

Ook wij kunnen een verandering voor u aanbrengen. Dit doen dan onze vakmensen of wij huren een externe partij in. Vul het onderstaand formulier in, als u hiervan gebruik wilt maken.
De kosten van de werkzaamheden berekenen wij door aan u. U krijgt hiervan een factuur met een totaalbedrag dat ineens betaald moet worden.

Verhuizing

De voorwaarden waaronder de verandering mag worden uitgevoerd, leggen ook uit wat u moet doen bij verhuizing. Soms moet u de verandering ongedaan maken en de woning weer in goede staat herstellen. Als Ons Huis de verandering bij u op uw initiatief heeft doorgevoerd, mag u de verandering in ieder geval laten zitten.

Vergoeding

Bij verhuizing kan in sommige gevallen een vergoeding voor de verandering worden uitgekeerd door Ons Huis. Als u toestemming krijgt voor het uitvoeren van de verandering, hoort u ook of u bij verhuizing een vergoeding krijgt. Heeft u de verandering via ons geregeld, dan komt u meestal in aanmerking voor een vergoeding.
De eventuele vergoeding keren wij pas uit op het moment dat u de woning verlaat. Dan wordt ook de hoogte van de vergoeding vastgesteld op basis van uw investering en de afschrijvingstermijn van de verandering. Het is sowieso een vereiste dat de verandering goed onderhouden wordt.

Overzicht

Controleer allereerst of u toestemming nodig heeft. Klik hier voor een overzicht van veranderingen waarvoor u toestemming of juist geen toestemming voor nodig heeft.

Ook vindt u in het overzicht de veranderingen waarvoor een vergoeding bij verhuizing mogelijk is. Bovendien toont het overzicht voor welke veranderingen Ons Huis in te schakelen is.

Als u onderstaand webformulier invult, hoort u binnen 10 werkdagen of u toestemming krijgt of niet.