Uw woning aanpassen - Uw woning aanpassen

Uw woning aanpassen

Ons Huis wil graag dat u uw huurwoning beschouwt als uw ‘eigen’ huis, het huis waar u zich helemaal thuis voelt. Om een echt thuis te creëren is het soms nodig om veranderingen in de woning door te voeren. Sinds 2003 zijn corporaties volgens de wet gebonden deze vrijheid toe te staan. Maar, goede ideëen moeten ook op een goede manier worden uitgevoerd. Ons Huis heeft daarom samen met Stichting Klantenraad De Wönners regels opgesteld voor het veranderen van huurwoningen. 

Wel of geen toestemming nodig

Ons Huis geeft volop vrijheid om in de woning te klussen. Huurders hebben meestal geen toestemming nodig als zij veranderingen aan de binnenzijde van de woning doorvoeren. Voor het doorvoeren van grote veranderingen die vrijwel onomkeerbaar zijn, heeft u wel toestemming nodig. Dit geldt ook voor aanpassingen die u wilt doen aan de buitenkant van uw woning.

Kijk voor meer informatie op de pagina Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV).

Met 'Onderhoud op maat' bepaalt u zelf wanneer u de keuken van uw woning laat vervangen. Vindt u dat uw keuken aan vervanging toe is, dan kunt u een beroep doen op ons. Kijk op de pagina Onderhoud op maat (Oom) voor meer informatie.

Voor het plaatsen van een schotelantenne moet u ook toestemming vragen. Klik hier voor meer informatie.