Uitleg Mijn Huis - Uitleg over het klantenportaal Mijn Huis

Uitleg Mijn Huis

Wat is Mijn Huis

Mijn Huis is een digitaal klantenportaal dat 24 uur per dag via deze website te bereiken is. Voor het regelen van diverse huurzaken kunnen huurders het portaal gebruiken. Elke huurder heeft een eigen persoonlijke omgeving binnen het portaal. Met Mijn Huis kunnen huurders onder andere gegevens controleren en wijzigen, reparatieverzoeken doorgeven en een afspraak inplannen. Het portaal is te bereiken met gebruikersnaam en wachtwoord. In verband met privacy is het portaal goed beveiligd.

U bent huurder van Ons Huis en woningzoekende

Inloggen als huurder en inloggen als woningzoekende zijn twee aparte onderdelen. Elk met een eigen omgeving. Bij inloggen op het klantenportaal Mijn Huis opent zich een nieuw venster en moet u zich inloggen voor Mijn Huis. Wilt u reageren op een woning dan klikt u rechts boven op woningenzoekende. Dan kunt u reageren. Bent u nog niet geregisteerd als woningzoekende dan moet u dat doen via de website en niet via Mijn Huis.

Vragen?

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met ons Klantcontactcentrum door onderstaand contactformulier in te vullen. Wij streven ernaar binnen 48 uur (op werkdagen) telefonisch of per e-mail contact met u op te nemen.

 

Contact

Inlooptijden kantoor

Ma t/m do van 9.00 uur tot 13.00 uur
Vr van 9.00 uur tot 12.00 uur  

Algemene telefoonnummer

053 4848 900
 
adresgegevens