Kan ik urgentie (voorrang) aanvragen?

Nee, dat kan niet. Corporaties in Enschede kennen geen urgentie. Ons Huis wijst woningen toe door middel van loting. Bij loting heeft iedereen gelijke kansen. Hoe actiever jij reageert op woningen, hoe groter de kans dat je een woning krijgt. Dus…ben je dringend op zoek naar een huis? Reageer dan veel.

Sommige organisaties zeggen dat ze je kunnen helpen met het recht op urgentie. Zij laten je geld betalen en beloven dat je dan sneller een sociale huurwoning krijgt. Dat is niet waar, Ons Huis kent geen urgentieregeling. Hulp vragen aan zo’n organisatie heeft dus geen zin. We willen graag dat je dit weet, omdat we het jammer vinden dat je geld betaalt voor iets waar je niks aan hebt. Lees ook het artikel van de Woonbond hierover.

Ons Huis heeft met een aantal partijen afspraken gemaakt. Hierdoor mogen we in bijzondere situaties een woning toewijzen buiten de lotingsprocedure om. Dat gebeurt alleen in situaties waarbij veel problemen spelen of als het om een bijzondere doelgroep gaat. Een woning is dan vaak onderdeel van de hulpverlening. Hoe vervelend ook, een scheiding of relatieproblemen zijn geen bijzondere situatie.