Welke woningen zijn (nog) niet geschikt voor zonnepanelen?

Soms zijn er situaties op/bij jouw woning die de plaatsing van zonnepanelen niet kostendekkend maken. Denk bijvoorbeeld aan hoge bomen, schoorstenen, afvoerpijpen, dakkapellen of te kleine daken. Energiewacht beoordeelt of het plaatsen van zonnepanelen op het dak van jouw huis kostendekkend is. Dit beoordelen ze vanaf de buitenkant; je hoeft hiervoor dus niet thuis te zijn. Als jouw dak niet geschikt is, is het niet mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen.

Is binnen drie jaar onderhoud gepland aan het dak van jouw huis? Dan is het mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen na afronding van de werkzaamheden.

Zit er asbest in het dakbeschot of de meterkast? Dan is het helemaal niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen.

Als na onderzoek door Energiewacht blijkt er geen zonnepanelen geplaatst kunnen worden, krijg je een afwijzing van de aanvraag. We leggen in deze afwijzing uit waarom jouw woning niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Gerelateerde vragen

Op dinsdag 25 juni zijn we vanaf 13 uur in onze wijken te vinden. Ons kantoor bezoeken of bellen kan die dag tot 13 uur. Spoedreparaties kun je uiteraard wel melden via het telefoonnummer 053 48 48 900. Onze storingsdienst staat je graag te woord.