Welke gegevens lever ik in bij acceptatie van een woning?

Sta je op het punt op een woning te reageren, of heb je dat zojuist gedaan? Om je een woning toe te kunnen wijzen, hebben wij een aantal gegevens van jou nodig. Dus verzamel alvast de documenten die we van je nodig hebben. Mocht je worden ingeloot, dan kun je de documenten direct bij ons aanleveren. Na aanlevering van de benodigde gegevens kunnen wij bij een woningaanbieding snel bepalen of jij de woning kunt huren én krijg jij sneller de sleutel! Fijn toch?

Let je er bij het verzamelen van de documenten op dat de bestanden goed leesbaar zijn en in PDF worden aangeleverd? Zo mogen we een screenshot van een beeldscherm of telefoon bijvoorbeeld niet accepteren. Dit is heel belangrijk. Wij mogen een woningaanbieding namelijk laten vervallen als je de gevraagde gegevens onvolledig of slecht leesbaar aanlevert. Ga je de woning met iemand anders huren? Verzamel dan allebei ALLE gevraagde documenten. 

Welke gegevens moet je altijd aanleveren?

1. Een inkomensverklaring van de Belastingdienst van 2022 of 2021

2. Actuele inkomensgegevens
Kijk hieronder goed welke situatie op jou van toepassing is.

  • Werk je en krijg je maandelijks je loon? Lever dan een kopie in van je 3 laatste loonstroken.
  • Werk je en heb je een weekloon? Lever dan 4 aaneengesloten weekstroken in.
  • Ontvang je een uitkering of partneralimentatie? Lever dan één recente specificatie hiervan in.
  • Ben je eigen ondernemer? Vraag je accountant of boekhouder dan om een prognose verlies- en winstrekening van het lopende jaar en lever die bij ons in.
  • Ben je student? Lever dan een bewijs van inschrijving van een voltijdopleiding van het lopende schooljaar in OF lever een bewijs van studiefinanciering van DUO in.

3. Uittreksel Basis Registratie Personen (BRP) met woonhistorie 
Vraag bij je gemeente een uittreksel aan uit het BRP. Hierop moet je volledige woongeschiedenis staan. Het formulier mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Je moet hiervoor een afspraak maken bij de gemeente. Dit kan enekele dagen duren. Maak dus snel een afspraak. Let op: dit uittreksel kost geld.


Welke gegevens moet ik nog meer verzamelen? 
Lees onderstaande punten goed door om te zien welke voor jou gelden. Zorg dat je deze gegevens dan ook verzamelt.  

4. Verhuurdersverklaring – alleen nodig als je bij een andere verhuurder dan Ons Huis huurt

  • Huur je nu een woning van Ons Huis? Dan hoef je niets te doen.
  • Huur je nu een huis van een andere verhuurder? Of huurde je in de afgelopen 5 jaar bij een andere verhuurder? Neem dan contact op met de verhuurder en lever dan een ondertekende verhuurdersverklaring van de verhuurder bij ons in. Heeft je verhuurder zelf geen geschikt formulier, laat dan een standaard verhuurdersverklaring invullen.

5. Verklaring betalingsgedrag hypotheekverstrekker
Heb je nu een koopwoning? Of heb je de afgelopen 5 jaar een koopwoning gehad? Lever dan een getekende verklaring van goed betalingsgedrag van je hypotheekverstrekker aan.

6. Toestemming bewindvoerder
Sta je onder bewind? Vraag dan bij je bewindvoerder om schriftelijke toestemming voor het verhuizen. Lever deze toestemming bij on sin, samen met de beschikking van de rechtbank.

7. Ben je gescheiden of ga je scheiden en hebben jullie kinderen?
Stond bij de woningaanbieding een minimaal aantal van 3 of 4 personen genoemd? Lever dan een ouderschapsplan met zorgverdeling aan. Daarbij is het belangrijk dat dit plan ook is ondertekend door een mediator of notaris.

8. Woon- en/of zorgbegeleiding
Krijg je begeleiding van een zorginstelling of wijkcoach? Zet dit dan op het antwoordformulier samen met de naam, het mailadres en het telefoonnummer van jouw contactpersoon.

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.