Welke gegevens lever ik in bij acceptatie van een woning?

 

Om je een woning toe te kunnen wijzen, hebben wij een aantal gegevens van jou nodig. Het is belangrijk dat je deze gegevens al verzamelt vóórdat je reageert op een woning. Bij een woningaanbieding kunnen wij dan snel bepalen of jij de woning kunt huren én krijg jij sneller de sleutel! Fijn toch?

Let je er bij het verzamelen van de documenten op dat de bestanden goed leesbaar zijn? Dat is heel belangrijk. Wij mogen namelijk een woningaanbieding laten vervallen als je de gevraagde gegevens onvolledig of slecht leesbaar aanlevert. Natuurlijk proberen wij dit te voorkomen, maar dat kan niet altijd. Ga je de woning met iemand anders huren? Verzamel dan allebei alle gevraagde documenten. Oh, en… lever je de bestanden zoveel mogelijk als pdf-bestand aan?

Welke gegevens lever jij aan?

1. Een kopie van je legitimatiebewijs
Dit mag een kopie zijn van je rijbewijs, identiteitsbewijs of verblijfsvergunning of een kopie van een geldig paspoort.

2. Inkomensgegevens
Kijk hieronder goed welke situatie op jou van toepassing is.

 • Werk je en krijg je maandelijks je loon? Lever dan jouw 3 meest recente loonstroken in. Let op! De loonstroken mogen niet ouder zijn dan een half jaar.
 • Werk je en heb je een weekloon? Lever dan 4 aaneengesloten weekstroken in.
 • Ontvang je een uitkering of partneralimentatie? Dan lever je een recente specificatie hiervan in.
 • Ben je eigen ondernemer? Vraag je accountant of administratiekantoor een prognose verlies- en winstrekening van het lopende jaar op te stellen en lever die bij ons in.
 • Ben je student, dan lever je een bewijs van inschrijving van een voltijdopleiding in. Ook ontvangen wij graag een bewijs van DUO.

3. Inkomensverklaring van de Belastingdienst
Deze inkomensverklaring kun je zelf downloaden. Volg hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op Mijn Belastingdienst via: http://mijn.belastingdienst.nl
 • Klik op 'Mijn gegevens'.
 • Klik op ‘Inkomensverklaring opvragen en geregistreerd inkomen bekijken’.
 • Klik vervolgens op ‘Inkomensverklaring opvragen’ bij het jaar waarvoor je een inkomensverklaring wilt.
 • Nu opent een pdf die je kunt opslaan of afdrukken.
 • Let op! Lever de meest recente inkomensverklaring aan, in ieder geval niet ouder dan twee jaar.

 

Onderstaande gegevens lever je alleen in als deze van toepassing zijn:

4. Verhuurdersverklaring – alleen als je bij een andere verhuurder dan Ons Huis huurt
Huur je nu een huis of deed je dat in de afgelopen 5 jaar? Lever dan een ondertekende verhuurdersverklaring van de verhuurder in. De verhuurderverklaring vertelt ons iets over waar je hiervoor woonde én hoe dat ging. Heeft je verhuurder zelf geen geschikt formulier, laat dan een standaard verhuurderverklaring invullen.

5. Verklaring betalingsgedrag hypotheekverstrekker
Heb je nu een koopwoning of heb je dit de afgelopen 5 jaar gehad? Dan lever je een getekende verklaring van goed betalingsgedrag van je hypotheekverstrekker aan. Het is belangrijk dat je deze verklaring tijdig aanvraagt. Onze ervaring leert dat het vaak lang duurt voordat je deze verklaring in je bezit hebt.

6. Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)
Woon je buiten de gemeente Enschede? Geef ons dan een uittreksel van de BRP waarop je woonverleden is weergegeven. Deze vraag je aan bij de gemeente waar je woont.

7. Toestemming bewindvoerder
Sta je onder bewind? Dan krijgen wij van jouw bewindvoerder graag een schriftelijke verklaring waarop staat dat je mag verhuizen.