Corona

Algemene maatregelen

Bij Ons Huis vinden we de gezondheid en veiligheid van onze huurders en medewerkers belangrijk. Daarom volgen wij de richtlijnen van het RIVM. De deuren van ons kantoor en de wijkkantoren blijven voorlopig gesloten. Wij werken nu thuis en dat betekent dat onze dienstverlening net iets anders is dan je van ons gewend bent. Hieronder lees je informatie over onze bereikbaarheid en concrete maatregelen op dit moment:

 • Ons kantoor is gesloten voor de vrije inloop. Wil je toch langskomen? Maak dan vooraf een afspraak (via telefoonnummer 053 48 48 900). Dan zorgen wij ervoor dat er niet teveel mensen tegelijk in ons pand zijn. Wel zo veilig.
 • Ook onze wijkkantoren zijn gesloten.
 • We zijn op werkdagen gewoon bereikbaar via 053 48 48 900 en via info@onshuis.com.
 • We pakken de reparatieverzoeken bij huurders thuis weer op. We beperken ons dus niet meer alleen tot spoedreparaties en werk buiten de woning. Wel houden we ons ook bij het uitvoeren van reparatieverzoeken aan de richtlijnen van het RIVM.
 • We verhuren onze woningen nu met zo min mogelijk fysiek contact. Let op: we merken dat tijdens deze crisis minder huurders de huur opzeggen. Dat betekent dat wij soms geen woningaanbod hebben.
 • Met nieuwe huurders hebben we telefonisch contact. Zij komen niet op kantoor voor het tekenen van een huurcontract. We doen alles op afstand.
 • Huurders die in financiële problemen komen vanwege corona, kunnen zich melden. Wij denken graag mee hoe we kunnen helpen. 

Aanwezigheid in de wijk. Op dit moment zijn wij minder aanwezig in de wijken. Dat kan betekenen dat we niet alles zien. Onze woonconsulenten en wijkbeheerders zijn zo alert mogelijk, maar wil jij alsjeblieft samen met ons alert zijn? Dus zie je situaties die ongewenst of onveilig zijn of heb je vragen, bel ons dan. Dat kan via ons algemeen telefoonnummer 053 48 48 900.

Voor actuele informatie over het Coronavirus verwijzen we je naar de website van het RIVM en de GGD Twente. Er is ook een landelijk informatienummer voor alle vragen over Corona: 0800-1351. Wij houden de ontwikkelingen natuurlijk in de gaten. Als we nieuws hebben dan melden we dat op onze website.

Bedankt voor je begrip!

 

VRAAG EN ANTWOORD

Inmiddels is duidelijk dat het coronavirus ons voorlopig nog even in z’n greep houdt. Natuurlijk zijn wij de afgelopen weken hard aan de slag gegaan om onze processen zo aan te passen, dat veel werkzaamheden gewoon door kunnen gaan. Hier vind je per onderwerp de veel gestelde vragen en de antwoorden daarop.

Reparaties

Wanneer worden reparatieverzoeken uitgevoerd die zijn doorgeschoven?
Alle reparatieverzoeken die wij de afgelopen weken hebben doorgeschoven plannen wij vanaf nu in. Wij bellen je om af te stemmen wanneer het uitkomt dat we komen. We voeren de reparaties contactloos uit.

Ik heb nu een reparatieverzoek. Kan ik hiervoor een afspraak maken?
Ja, dat kan. Wij plannen alle nieuwe reparatieverzoeken weer in. We voeren de reparaties contactloos uit.

Wat betekent "reparaties contactloos uitvoeren"?
Dit betekent dat wij de reparatie op een voor ons en voor jou zo veilig mogelijke manier uitvoeren. We werken als volgt:

 • Jij ventileert de ruimte waarin de reparatie wordt uitgevoerd minimaal 15 minuten voordat de werkzaamheden beginnen.
 • Jij zorgt ervoor dat de voordeur al openstaat als de vakman aankomt. De vakman schudt geen handen en houdt 1,5 meter afstand.
 • Jij zorgt ervoor dat de werkplek goed bereikbaar is. De vakman verplaatst geen meubels.
 • De vakman gaat aan het werk. Jij en je huisgenoten zijn in een andere ruimte in huis.
 • Je hoeft de vakman geen drinken of eten aan te bieden. Hij neemt niets.
 • Als de vakman klaar is met zijn werk, waarschuwt hij jou en vertrekt.
 • Jij sluit de voordeur.

Zie ook deze afbeelding voor de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn voor jou, onze vakmensen en de vakmensen van onze onderhoudspartners.

Ik ben verkouden. Gaat de afspraak door?
Als jij of een van je huisgenoten een zere keel heeft, verkouden is of koorts heeft, dan gaat de afspraak niet door. Laat het ons weten, dan plannen we een nieuwe afspraak in. Als de vakman bij jou thuis komt en merkt dat jij of een van je huisgenoten klachten heeft, dan vertrekt hij direct.

Ik heb een spoedreparatieverzoek. Wat moet ik doen?
Voor spoedopdrachten mag je ons bellen, ook buiten kantoortijden. Afhankelijk van het soort reparatie en het tijdstip waarop je belt, komt een vakman van Ons Huis of een vakman van een andere partij.

Wat voor reparaties zijn spoed?
Hier gaat het om calamiteiten. Denk aan lekkage, glasbreuk, storingen aan je cv, een verstopte afvoer of een buitensluiting. Ook loodgieterswerk plannen we in. Bij twijfel mag je ons altijd bellen: 053 48 48 900.

Zijn jullie buiten kantoortijden bereikbaar?
Buiten kantoortijden zijn wij voor spoedgevallen gewoon bereikbaar via ons algemeen telefoonnummer (053 48 48 900). De partij die dan voor ons de telefoon opneemt, bepaalt zelf of ze een klus wel of niet meteen oppakt.

Huuropzegging

Kan ik mijn huur opzeggen?
Jazeker kan dat! De afdeling verhuur neemt telefonisch contact met je op en geeft uitleg. Samen bepalen jullie de einddatum. Ook plannen jullie een belafspraak in voor de vooropname door de opzichter.

Kan ik spullen ter overname aanbieden?
Dat is helaas niet mogelijk. Jouw woning lever je schoon en leeg op.

Wanneer plaatsen jullie mijn woning op de website?
Wij publiceren je woning nadat je de sleutels hebt ingeleverd en onze opzichter de eindopname heeft gedaan.

Hoe lever ik mijn sleutels in?
Doe op de dag dat jouw huurovereenkomst eindigt (of eerder) de deuren van de woning op slot. De sleutels en eventuele druppels doe je daarna in een envelop. Op die envelop zet je het adres van de woning. Deze envelop doe je in de brievenbus bij het kantoor van Ons Huis.

Hoe weet ik of jullie de sleutels hebben gevonden?
De opzichter voert de dag nadat jij de sleutels hebt ingeleverd, een eindopname uit in de lege woning en stuurt je het eindopnamerapport.

Woningaanbod

Wanneer plaatsen jullie weer woningen op de website?
Vanaf maandag 6 april plaatsen we weer nieuwe woningen op onze website. Vanaf dan kun je ook weer reageren op ons aanbod.

Plaatsen jullie alle woningen waarvan de huur is opgezegd?
Wij plaatsen alleen lege woningen. Pas als een woning leeg is, laten wij iemand naar de woning gaan om deze te bekijken. Het overnemen van meubels, gordijnen, vloeren en dergelijke is de komende periode dan ook niet mogelijk.

Wanneer loten jullie weer?
Vanaf maandag 6 april loten wij weer voor alle leegstaande woningen.

Ik had al gereageerd op een woning. Wat nu?
Wij hebben alle geplaatste reacties bewaard. Je loot vanaf 6 april dus mee voor alle woningen waarop je gereageerd hebt.

Mag ik weer op jullie kantoor komen?
Dat mag alleen als je een afspraak hebt. We handelen nog steeds zoveel mogelijk telefonisch en digitaal af. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt om onze processen aan te passen, zodat we onze woningen kunnen verhuren met zo min mogelijk fysiek contact. Dat doen we voor jouw gezondheid en die van onze medewerkers.

Ik ben kandidaat voor een woning. Mag ik de woning bezichtigen?
Ja, dat mag zodra de sleutels door de vorige bewoner zijn ingeleverd. Dat betekent dat je altijd een lege woning bezichtigt. Hier is geen medewerker van Ons Huis bij.

Ik ben kandidaat voor een woning. Hoe kom ik aan de sleutel van de woning?
Je haalt de sleutel op bij ons op kantoor. Doe dat wel alleen. Wij leggen een envelop met daarin de sleutel voor je klaar op een tafel in de ontvangsthal. Je mag alleen komen als je gezond bent. Ben je verkouden, hoest je of heb je koorts, blijf dan thuis!

Kan ik na de bezichtiging de sleutels weer op kantoor inleveren?
Nee, de sleutels doe je in de envelop die wij je bij het ophalen meegeven. Deze envelop doe je in de brievenbus bij ons kantoor. Je komt dus niet binnen.

Ik wil de woning huren. Hoe lever ik mijn gegevens aan?
Je levert alle gevraagde documenten digitaal bij ons aan. Dat kan via verhuur@onshuis.com.

Huurcontract

Wanneer teken ik de huurovereenkomst?
Als alle documenten kloppen, mag je de woning huren. Het tekenen van de huurovereenkomst gebeurt digitaal en op afstand. Wij sturen je per mail de eerste factuur. Ook sturen we de huurovereenkomst mee. Je betaalt de eerste factuur. De huurovereenkomst onderteken je en stuur je terug naar verhuur@onshuis.com.

Wanneer krijg ik de sleutels?
Als wij de getekende huurovereenkomst hebben ontvangen en het geld op onze rekening staat, laten wij dat weten. Daarna haal je op afspraak de sleutels op bij ons op kantoor. Deze sleutels leggen wij in een envelop op een tafel in de ontvangsthal.

Huur betalen

Wat moet ik doen als ik denk problemen te krijgen met het betalen van de huur doordat mijn inkomsten wegvallen?
Bel ons. We denken graag met je mee en bespreken samen de mogelijkheden.

Onderhoud

Welke onderhoudswerkzaamheden aan mijn woning voeren jullie uit?
Bij (groot) onderhoud maken we verschil tussen werkzaamheden binnen en buiten de woning. We starten in geen geval in jouw woning met werkzaamheden. De (onder)aannemer mag buiten wel starten met werkzaamheden. Dan mag er geen contact zijn met jou als bewoner. Zo waarborgen we de veiligheid.

 

Maatregelen Coronavirus!

In verband met de Coronacrisis blijven ons kantoor en de wijkkantoren voorlopig gesloten voor vrije inloop. Contact vindt zoveel mogelijk telefonisch (053 48 48 900) en digitaal (info@onshuis.com) plaats óf op afspraak en gepaste afstand. Kom dus niet naar ons kantoor als je geen afspraak hebt. De gezondheid van onze huurders en medewerkers vinden wij namelijk heel belangrijk.

Bel of mail gerust als je vragen hebt!