Corona (COVID-19)

 

Algemene maatregelen (laatst bijgewerkt: 19-12-2021). We ontvangen je graag persoonlijk bij ons op kantoor. We openen onze deuren van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Natuurlijk is corona nog niet weg. De basisregels blijven daarom gelden. Desinfecteer je handen als je ons kantoor binnenkomt, draag een mondkapje en geef elkaar de ruimte. En heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en bel of mail ons. Zo zorgen we er samen voor dat we onze deuren niet opnieuw hoeven sluiten.

Bel of mail ons gerust als je vragen hebt. We helpen je graag. 

Hieronder lees je hoe je ons kunt bereiken en welke maatregelen op dit moment gelden.

 • Van maandag tot en met donderdag zijn we tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar via 053 48 48 900 en via info@onshuis.com. Op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.
 • Tijdens het bezoek of de afspraak op kantoor geven we elkaar de ruimte.
 • Reguliere reparaties bij huurders thuis voeren we uit. Ook bij het uitvoeren van reparaties houden we ons aan de basisrichtlijnen van het RIVM.
 • Is er iets stuk? Meld de reparatie in het portaal of bel ons.

Actuele informatie COVID-19. Kijk voor actuele informatie over het Coronavirus op de websites van het RIVM en de GGD Twente. Ook bestaat een landelijk informatienummer voor alle vragen over Corona: 0800-1351. We houden de ontwikkelingen natuurlijk in de gaten en melden nieuws op onze website.

Bedankt voor je begrip!

____________________________________________

VRAAG EN ANTWOORD

Het coronavirus is nog niet helemaal weg. Gelukkig kan steeds meer en hebben we onze processen zo aangepast, dat werkzaamheden gewoon door kunnen gaan. Hier vind je per onderwerp de veel gestelde vragen en de antwoorden daarop.

Reparaties

Ik heb nu een reparatieverzoek. Kan ik hiervoor een afspraak maken?
Je kunt alle reparaties melden. Gebruik hiervoor het portaal of bel ons om een afspraak te maken. Alle reparaties voeren we contactloos uit.

Wat betekent "reparaties contactloos uitvoeren"?
Dit betekent dat we de reparatie op een voor ons en voor jou zo veilig mogelijke manier uitvoeren. We werken als volgt:

 • Jij ventileert de ruimte waarin de reparatie wordt uitgevoerd minimaal 15 minuten voordat de werkzaamheden beginnen.
 • Jij zorgt ervoor dat de voordeur al openstaat als de vakman aankomt. De vakman schudt geen handen en houdt gezonde afstand.
 • Jij zorgt ervoor dat de werkplek goed bereikbaar is. De vakman verplaatst geen meubels.
 • De vakman gaat aan het werk. Jij en je huisgenoten zijn in een andere ruimte in huis.
 • Je hoeft de vakman geen drinken of eten aan te bieden. Hij neemt niets.
 • Als de vakman klaar is met zijn werk, waarschuwt hij jou en vertrekt.
 • Jij sluit de voordeur.

Zie ook deze afbeelding voor de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn voor jou, onze vakmensen en de vakmensen van onze onderhoudspartners.

Ik ben verkouden. Gaat de afspraak door?
Als jij of een van je huisgenoten een zere keel heeft, verkouden is of koorts heeft, dan gaat de afspraak niet door. Laat het ons weten, dan plannen we een nieuwe afspraak in. Als de vakman bij jou thuis komt en merkt dat jij of een van je huisgenoten klachten heeft, dan vertrekt hij direct.

Ik heb een spoedreparatieverzoek. Wat moet ik doen?
Voor spoedopdrachten mag je ons bellen. Dat kan ook buiten kantoortijden. Afhankelijk van het soort reparatie en het tijdstip waarop je belt, komt een vakman van Ons Huis of een vakman van een andere partij bij je langs.

Wat voor reparaties zijn spoed?
Hier gaat het om calamiteiten. Denk aan lekkage, glasbreuk, storingen aan je cv, een verstopte afvoer of een buitensluiting. Ook loodgieterswerk plannen we in. Bij twijfel mag je ons altijd bellen: 053 48 48 900.

Zijn jullie buiten kantoortijden bereikbaar?
Buiten kantoortijden zijn wij voor spoedgevallen gewoon bereikbaar via ons algemeen telefoonnummer (053 48 48 900). De partij die dan voor ons de telefoon opneemt, bepaalt zelf of ze een klus wel of niet meteen oppakt.

Huuropzegging

Kan ik mijn huur opzeggen?
Dat kan! Doe dit in het portaal of stuur een e-mail naar verhuur@onshuis.com. De afdeling verhuur neemt telefonisch contact met je op en geeft uitleg. Samen bepalen jullie de einddatum. Ook plannen jullie een belafspraak in voor de vooropname door de opzichter.

Kan ik spullen ter overname aanbieden?
Dat is nu helaas niet mogelijk. Jouw woning lever je schoon en leeg op.

Wanneer plaatsen jullie mijn woning op de website?
Dat verschilt per woning. Tijdens de lockdown gaan we in elk geval gewoon door met het publiceren van woningen.

Hoe lever ik mijn sleutels in?
Doe op de dag dat jouw huurovereenkomst eindigt (of eerder) de deuren van de woning op slot. De sleutels en eventuele druppels doe je daarna in een envelop. Op die envelop zet je het adres van de woning. Deze envelop doe je in de brievenbus bij het kantoor van Ons Huis.

Hoe weet ik of jullie de sleutels hebben gevonden?
De opzichter voert de dag nadat jij de sleutels hebt ingeleverd, een eindopname uit in de lege woning. Wij sturen je ongeveer een week na de eindopname de eindnota.

Woningaanbod

Wanneer plaatsen jullie weer woningen op de website?
Wij plaatsen steeds nieuwe woningen op onze website, dat deden we ook tijdens de lockdown .

Wanneer loten jullie weer?
We loten weer sinds begin januari. En we starten ook nieuwe verhuringen.

Ik had al gereageerd op een woning. Wat nu?
Wij bewaren altijd alle geplaatste reacties. Je loot dus mee voor alle woningen waarop je gereageerd hebt.

Mag ik op jullie kantoor komen?
Dat mag alleen op afspraak. Dat doen we voor jouw gezondheid en die van onze medewerkers.

Ik ben kandidaat voor een woning. Mag ik de woning bezichtigen?
Ja, dat mag zodra de sleutels door de vorige bewoner zijn ingeleverd. Dat betekent dat je altijd een lege woning bezichtigt. Hier is geen medewerker van Ons Huis bij.

Ik ben kandidaat voor een woning. Hoe kom ik aan de sleutel van de woning?
Je haalt de sleutel op bij ons op kantoor. Doe dat wel alleen. Je mag alleen komen als je gezond bent. Ben je verkouden, hoest je of heb je koorts, blijf dan thuis!

Kan ik na de bezichtiging de sleutels weer op kantoor inleveren?
Nee, de sleutels doe je in de envelop die wij je bij het ophalen meegeven. Deze envelop doe je in de brievenbus bij ons kantoor. Je komt dus niet binnen.

Ik wil de woning huren. Hoe lever ik mijn gegevens aan?
Je levert alle gevraagde documenten digitaal bij ons aan. Dat kan via verhuur@onshuis.com.

Huurcontract

Wanneer teken ik de huurovereenkomst?
Als alle documenten kloppen, mag je de woning huren. Het tekenen van de huurovereenkomst gebeurt digitaal en op afstand. Wij sturen je per mail de eerste factuur. Ook sturen we de huurovereenkomst mee. Je betaalt de eerste factuur. De huurovereenkomst onderteken je en stuur je terug naar verhuur@onshuis.com.

Wanneer krijg ik de sleutels?
Als wij de getekende huurovereenkomst hebben ontvangen en het geld op onze rekening staat, laten wij dat weten. Daarna haal je op afspraak de sleutels op bij ons op kantoor. Deze sleutels leggen wij in een envelop op een tafel in de ontvangsthal.

Huur betalen

Wat moet ik doen als ik denk problemen te krijgen met het betalen van de huur doordat mijn inkomsten wegvallen?
Bel ons! We denken graag met je mee en bespreken samen de mogelijkheden.

Onderhoud

Welke onderhoudswerkzaamheden aan mijn woning voeren jullie uit?
Bij (groot) onderhoud maken we verschil tussen werkzaamheden binnen en buiten de woning. We starten in geen geval in jouw woning met werkzaamheden. De (onder)aannemer mag buiten wel starten met werkzaamheden. Dan mag er geen contact zijn met jou als bewoner. Zo waarborgen we de veiligheid.

 

Aangepaste openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 27 mei en maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) is ons kantoor gesloten. Op dinsdag 14 juni staan we tot 13 uur voor je klaar. Dringende reparaties kun je deze dagen melden via 053 48 48 900. Heb je nog vragen? Bel of mail (info@onshuis.com) gerust!