De Fabrieksschool - Wonen in een oud klaslokaal - De fabrieksschool

Wonen in een oud klaslokaal

De Fabrieksschool

Pand met geschiedenis

De Fabrieksschool stamt uit het jaar 1872. De oorspronkelijke functie van de Fabrieksschool is verweven met de ontwikkeling van Enschede tot industriestad. Doel van de school was ”het doen geven van gewoon en meer uitgebreid lager onderwijs aan kinderen, die in de fabrieken werkzaam zijn.” Kinderen van 10 tot 14 jaar die in de bedrijven van de genoemde fabrikanten werkten, waren verplicht het onderwijs op de Fabrieksschool te volgen. Het pand heeft lange tijd leeg gestaan. In 2014 heeft Ons Huis dit monumentale pand van de gemeente Enschede gekocht. De Fabrieksschool ligt in het bruisende centrum van Enschede op de hoek van Noorderhagen en de Kloosterstraat, met uitzicht op het Willem Wilminkplein.

Het centrum

Het centrum van Enschede is duidelijk anders dan andere wijken in de stad. Het centrum wordt omsloten door de singels en kent vele buurten met elk hun eigen uitstraling. Het rijke textielverleden van Enschede met bijbehorende oude fabriekspanden en arbeiderswoningen, verbindt de buurten met elkaar. Het gebied rondom het Stationsplein en het Willem Wilminktheater toont knusse winkelstraten, maar laat ook juist de aantrekkelijke vernieuwing van de stad zien. Het Willem Wilminkplein is voetgangersgebied. Het is een plein met centraal een mooi tapijt van gras en een waterpartij. Deze kant van het centrum is goed bereikbaar, lopend, met de fiets, per auto, maar ook met de bus en trein.

De lofts in De Fabrieksschool

Ons Huis realiseert met het project ‘Ruimtelijk wonen in de binnenstad’ in de Fabrieksschool 9 lofts met entresol, waarbij unieke en monumentale kenmerken van de school behouden blijven. Op de begane grond liggen 5 lofts, de overige 4 zijn gesitueerd op de eerste verdieping. Op het terrein van de Fabrieksschool bevinden zich voor iedere loft een berging en een parkeerplaats. De bijbehorende tuin wordt een gezamenlijke plek voor alle bewoners.

De lofts in de Fabrieksschool verschillen van elkaar in oppervlakte en huurprijs. Lofts 3 en 4 zijn beschikbaar voor huurders met een huishoudinkomen tot €36.165,- en hebben een kale huurprijs van €590. De overige lofts zijn beschikbaar voor huurders met een huishoudinkomen tot €45.358,-. De lofts zijn geschikt voor huishoudens van maximaal 2 personen. Met kinderen in de Fabrieksschool wonen wordt niet geadviseerd.

Verhuurprocedure

Reageren op de lofts in De Fabrieksschool is helaas niet meer mogelijk. Voor elke loft zijn de toewijzingsgesprekken afgerond en hebben we een huurder gevonden.

Aandachtspunten

  • Ons Huis moet de lofts passend toewijzen. Het is daarom van belang dat u uitsluitend reageert op de lofts waarvan de huurprijs past bij uw huishoudinkomen en bij het aantal personen in uw huishouden! Klik hier om te zien met welk inkomen u op welke loft mag reageren,
  • In verband met het bestellen van eventuele keukenapparatuur, vinden de verhuurgesprekken plaats vanaf 31 mei tot en met 7 juni 2017. Wanneer u reageert op één of meerdere lofts, dient u in deze periode beschikbaar te zijn voor een verhuurgesprek,
  • Wordt u uitgenodigd voor een verhuurgesprek, dan dient u diverse documenten bij ons aan te leveren. Welke documenten dit zijn, leest u op deze pagina. Zorgt u er alvast voor dat u deze documenten verzamelt,
  • Na het verhuurgesprek krijgt u maximaal 3 dagen bedenktijd. U accepteert de loft middels een acceptatieformulier dat u tijdens het verhuurgesprek ontvangt. Bij acceptatie betaalt u tevens €500,- borg. Deze borg wordt verrekend met de eerste verhuurnota. Er vindt geen restitutie plaats wanneer u na de acceptatie alsnog afziet van de loft.

Vragen?

Heeft u vragen over hoe wij de lofts hebben toegewezen, neem dan contact op met Ingrid Doedens, woonconsulent. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 053 48 48 924.

Informatie over de lofts

Klik hier voor meer informatie over de lofts.

 
bekijk alle projecten