Afbeelding: 20220185- start campagne

Zet je noaber in het zonnetje!

9 juni 2022

Dit jaar vindt de vijfde editie van de Beste Buur Bokaal plaats. Inwoners van de gemeente Enschede, de gemeente Haaksbergen en de gemeente Losser kunnen hun ‘Beste Buur’ tot 15 augustus nomineren voor deze titel. De Beste Buur Bokaal is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken; mensen die altijd voor anderen klaarstaan. De winnaar wordt bekendgemaakt op Nationale Burendag: zaterdag 24 september.

Nomineren

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de gemeenten Enschede, Haaksbergen en Losser iemand nomineren via www.bestebuurbokaal.nl. Dit kan tot 15 augustus. Een genomineerde mag een directe buur zijn, maar ook iemand die verderop woont, maar wel veel betekent voor jou of de wijk. Wil je iemand nomineren? Vergeet dan niet om uit te leggen waarom deze persoon zo’n goede buur is. Een onafhankelijke jury gebruikt de toelichtingen namelijk om de winnaar te bepalen. De jury kijkt uit naar mooie voorbeelden van sociale burenverhalen!

Gezamenlijk initiatief

De Beste Buur Bokaal is een gezamenlijk initiatief van Ons Huis, De Woonplaats, Domijn en de huurdersorganisaties. Ook de gemeenten zijn betrokken. Alle partijen erkennen het belang van noaberschap en een sociaal en veilig leefklimaat. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen langer thuis kunnen wonen, het draagt bij aan een vertrouwde leefomgeving en het vermindert eenzaamheid. Mensen die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor een fijn leefklimaat, verdienen dan ook extra waardering. Deze waardering wordt geuit met het nomineren voor en uitreiken van de Beste Buur Bokaal.

Alle 14 Twentse gemeenten doen mee

Ook andere Twentse gemeenten organiseren de Beste Buur Bokaal. Alle Twentse woningcorporaties in de 14 gemeenten doen mee aan dit initiatief, en elke gemeente kiest een eigen ‘Beste Buur’. De winnaar van de Beste Buur Bokaal ontvangt een mooie prijs en wordt echt even in het zonnetje gezet. Wacht dus niet langer en geef snel jouw ‘Beste Buur’ op via www.bestebuurbokaal.nl!