Afbeelding: Foto Yolanda website - uitsnede nr 23 02

Yolanda Winkelhorst nieuwe directeur-bestuurder Ons Huis

1 december 2020

Per 1 februari 2021 wordt Yolanda Winkelhorst de nieuwe directeur-bestuurder van Ons Huis. Zij volgt daarmee Peter Winterman op die Ons Huis eind 2020 verlaat.

Yolanda is geen onbekende in de wereld van de woningcorporaties. De 50-jarige is op dit moment directeur-bestuurder bij IJsseldal Wonen in Twello, een functie die zij daarvoor ook vervulde bij Woningstichting De Groene Waarden. In de regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen is ze voorzitter van het overleg woonruimteverdeling. Ook op landelijk niveau heeft ze haar sporen verdiend, als lid van het Aedes bestuur. Naast haar huidige functie is Yolanda actief als lid van de raad van Toezicht van Elver en is ze bestuurslid van het CDA Aalten-Dinxperlo.

Belangrijkste opgaven

Als directeur-bestuurder geeft Yolanda verder richting aan de ontwikkeling naar een toekomstbestendige organisatie. Met een duidelijke stip op de horizon, een positief kritische blik en inspirerende, vernieuwende instelling, bouwt ze verder aan de organisatie. Een organisatie die de juiste dingen doet voor haar bewoners en waar mensen met plezier werken. De komende jaren ligt de focus op het realiseren van concrete projecten, waaronder Oost Boswinkel, de energietransitie en projecten op het gebied van leefbaarheid. Als woningcorporatie zorgt Ons Huis namelijk niet alleen voor kwalitatief goede en betaalbare woningen, Ons Huis zorgt ook voor aantrekkelijke buurten die schoon, heel, veilig én leefbaar zijn.

Mooie uitdaging

“Ik ben blij met de breed gedragen benoeming bij Ons Huis. Het voelt als een warm welkom. Ik heb veel zin en energie om aan de slag te gaan in deze mooie organisatie, die actief is in een dynamische stad. Er komen grote uitdagingen op ons af, zoals zorg voor de betaalbaarheid, de ambities op gebied van duurzaamheid en het langer zelfstandig wonen. Vanuit mijn bestuurlijke rol wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Dat kan natuurlijk alleen samen met anderen. Ik zie dan ook uit naar de verdere kennismaking met de medewerkers, collega corporaties en samenwerkingspartijen”, aldus Yolanda.

De Raad van Commissarissen is blij met de komst van Yolanda: “We zijn trots dat we vandaag Yolanda Winkelhorst als nieuwe directeur-bestuurder van Ons Huis voor kunnen stellen. Zij past uitstekend in het profiel dat we samen met onze medewerkers en stakeholders hebben opgesteld, want ‘wonen doen we samen’. We hebben alle vertrouwen dat Yolanda samen met de medewerkers verder kan bouwen aan een goede toekomst voor Ons Huis”.

Overgangsperiode

Voor de overgangsperiode – januari 2021 – heeft de Raad van Commissarissen een waarnemend directeur-bestuurder benoemd, namelijk Allard Zandstra. Hij is op dit moment manager Vastgoed ad interim bij Ons Huis.

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.