Afbeelding: Alle genomineerden

Winnares Beste Buur Bokaal gemeente Enschede bekend

30 september 2019

Op zaterdag 28 september heeft Ine Oldenhof de Beste Buur Bokaal gewonnen. De winnares is gekozen uit alle inzendingen. De organisatie was onder de indruk van het noaberschap in de gemeente.

De jury in Enschede heeft zich gebogen over alle inzendingen. Uiteindelijk zijn zes inwoners genomineerd voor de Beste Buur Bokaal. Zij waren voor een groot deel aanwezig tijdens de prijsuitreiking samen met degenen die hen hadden genomineerd. De uiteindelijke winnares is Ine Oldenhof uit Boekelo. Al vele jaren zet zij zich in voor haar buurt en haar deur staat altijd open voor iedereen.

De prijs
Voor de winnares was er een bokaal en een VVV-cheque. Ook mag de winnares een prijs bepalen die ‘noaberschap’ en ontmoeting in de buurt van haar woning stimuleert. Wethouder Jeroen Diepemaat verzorgde de uitreiking voor de gemeente Enschede. De uitreiking vond plaats in de Sociëteit van het Wilmink Theater en werd afgesloten met een gezellige lunch met alle genomineerden en de personen die hen genomineerd hadden. Voor alle genomineerden waren er bloemen.

Twents noaberschap
Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en tien gemeenten in Twente. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.