Afbeelding: Winnares BBB 2020_Cynthia Holz

Winnares Beste Buur Bokaal Enschede bekend

26 september 2020

Op zaterdag 26 september heeft Cynthia Holtz de Beste Buur Bokaal Enschede gewonnen. Al vele jaren zet zij zich in voor haar buurt en staat ze voor iedereen klaar.

De winnares is gekozen uit 13 inzendingen. De organisatie was onder de indruk van het noaberschap in de gemeente. De jury heeft zich gebogen over alle inzendingen en een top 3 genomineerd. De uiteindelijke winnares is bekend gemaakt op Burendag (26 september). De uitreiking vond plaats in een grote zaal in de Grolsch Veste, zodat alles volgens de coronaregels kon plaatsvinden.

Wethouder Jeroen Diepemaat verzorgde voor de gemeente Enschede de uitreiking. Namens Ons Huis was onder meer de directeur-bestuurder Peter Winterman aanwezig bij de uitreiking. Beiden benadrukten hoe belangrijk het is om een goede buur te hebben en noaberschap te stimuleren.

De prijs

Voor de winnares was er een bokaal en een VVV-cadeaukaart. Daarnaast krijgt de winnares een bankje aangeboden die in haar buurt geplaatst wordt, een plek om ‘noaberschap’ en ontmoeting tussen mensen in de buurt te stimuleren. De nummers 2 en 3 kregen ook een VVV-cadeaukaart. Voor alle genomineerden waren er bloemen en chocola. Ook kreeg iedereen een kaart met daarop de tekst “Ga zo door!” en de toelichting op de nominatie. De uitreiking werd afgesloten met een high tea.

Bij deze prijs gaat het om 'de stille kracht' die vaak voor iedereen klaar staat en het verdiend om gewaardeerd te worden. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. In totaal zijn in de elf deelnemende gemeenten meer dan 175 inzendingen binnengekomen.

Twents noaberschap

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt daarnaast tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.