Afbeelding: Tekenmoment1

We verduurzamen 73 woningen aan de Borneostraat en omgeving

11 juli 2024

Afgelopen week vierden we onze samenwerking met Lenferink Vastgoedonderhoud. Samen verduurzamen en verbeteren we 73 woningen aan de Borneostraat, Celebesstraat en Wooldriksweg.

Yolanda Winkelhorst, directeur-bestuurder van Ons Huis en Nis Baar van Lenferink Vastgoedonderhoud ondertekenden symbolisch de overeenkomst die we samen aangaan. In oktober starten we met de werkzaamheden.

De huizen zijn al meer dan 100 jaar oud. Maar straks voldoen ze weer aan de eisen van nu. We gaan ze flink verbeteren. We vervangen het dak, isoleren de huizen beter, plaatsen nieuwe dakkapellen, deuren en ramen, doen werk aan de meterkast en cv, en geven alles een nieuwe laag verf. We hebben goed onderzocht wat er moest gebeuren en besloten de huizen grondig op te knappen.

Yolanda Winkelhorst: “Het is fijn dat we gehoor kunnen geven aan de grote meerderheid van de bewoners. Ze gaven aan zich thuis te voelen in deze buurt en dat ze er graag willen blijven wonen. Met dit tekenmoment maken we nu echt een start met de verduurzaming van de woningen mét een cultuurhistorische waarde voor de stad Enschede.

Nis Baar: “Samen met Ons Huis werken we aan goed, duurzaam en sociaal wonen. We zijn enorm trots om onze meerwaarde in te zetten voor Ons Huis en haar huurders met één gezamenlijk doel: het waarborgen van een fijn en duurzaam thuis.”

Ons wijkteam en het Lenferink ThuisTeam helpen en begeleiden de bewoners voor en tijdens de verbeteringen. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden klaar in het najaar van 2025.

Meer weten? Bekijk dan het filmpje.

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.