Afbeelding: Winnaar Enschede

Uitreiking Beste Buur Bokaal 2021

25 september 2021

Vandaag heeft Hein Talman uit Enschede de Beste Buur Bokaal in gemeente Enschede gewonnen. Burgemeester Onno van Veldhuizen reikte de bokaal uit. In totaal kwamen 37 nominaties binnen. Hieruit werd een winnaar gekozen. Dit gebeurde door een jury met daarin vertegenwoordigers van de gemeente, de huurdersorganisatie en de woningcorporaties De Woonplaats, Domijn en Ons Huis.

Ons Huis organiseerde voor het derde jaar op rij de Beste Buur Bokaal, omdat met dit initiatief het belang van Twents noaberschap een gezicht krijgt. Dit jaar sloten ook De Woonplaats en Domijn bij ons aan.

Bijzondere bokaal gemaakt door kunstenaar van Aveleijn
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal was op Burendag in de Twentsche Foodhal in Enschede. Aanwezig waren de top drie van de genomineerden met hun voordragers. Heel mooi dat het dit jaar mogelijk was de uitreiking in fysieke vorm te organiseren. De winnaar kreeg een bijzondere bokaal, een beeld dat symbool staat voor ontmoeting, betrokkenheid en noaberschap. Het beeld is gemaakt door een getalenteerde kunstenaar van Aveleijn. Naast de bokaal kreeg de winnaar ook een waarde cheque. Daarmee kan hij een prijs bepalen die verbinding tussen mensen in zijn buurt stimuleert.

Twents noaberschap draagt bij aan fijn wonen
Bij de nominatie was vooral de reden belangrijk waarom iemand een Beste Buur Bokaal verdient. De Beste Buur is de stille kracht in de buurt, iemand die belangeloos voor de ander klaarstaat. De winnaar van gemeente Enschede wordt omschreven als erg behulpzaam. Hij helpt buren met klusjes, maakt altijd tijd voor een praatje en organiseert activiteiten voor zijn buren. Ook zorgt hij ervoor dat het appartementencomplex waar hij woont en de woonomgeving netjes zijn. Kortom: Hein Talman draagt zeker zijn steentje bij aan prettig wonen in een fijne buurt!

Beste Buur Bokaal in heel Twente
De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. 14 Twentse corporaties deden dit jaar mee. Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden kwamen dit jaar in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Nomineren kon via www.bestebuurbokaal.nl.