Afbeelding: De officie¨le start bouw door Jeroen Diepemaat Yolanda Winkelhorst en Tine-Loes Hemmes - LR

Start bouw TEX Buitengewoon

20 december 2023

Ons Huis en Dura Vermeer Bouw Hengelo ontwikkelen en bouwen samen 111 woningen op Ledeboer, naast het stadscentrum, tussen de Ledeboerstraat en de Spelbergweg. Samen met de gemeente Enschede maken de twee organisaties van deze locatie een stadstuin. Gisteren vond de officiële start bouw van de sociale huurwoningen plaats, waarbij een duurzaam vogelhuis werd onthuld als symbool voor de natuur inclusieve wijk. 

Yolanda Winkelhorst, directeurbestuurder van Ons Huis, is blij met dit nieuwe stukje Groene Stad: “Ik heb veel waardering voor het doorzettingsvermogen van alle betrokken partijen. Na 20 jaar komt hier een prachtig project van de grond. En net op het goede moment; nieuwe huizen zijn nu heel hard nodig voor woningzoekenden. We bouwen aan een gevarieerde wijk waarin iedereen zich welkom voelt en waarin alle leeftijden naast elkaar wonen en leven.”

Koert Terhürne, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Voor Dura Vermeer Bouw Hengelo staat duurzame samenwerking voorop: samen plannen maken, samen Het Goede Doen, samen het juiste ontwikkelen en bouwen. Dit duurzame vogelhuis is de eerste stap, daarna komt een diversiteit aan woningen, plek voor de natuur met bijzondere bomen, en écht samen leven; Noaberschap. Samen met Ons Huis kunnen we hier een bijdrage aan leveren en daar zijn we blij mee.” 

De groene, duurzame stadstuin TEX 

De woonbuurt biedt plaats aan 53 sociale huurwoningen (41 appartementen en 12 beneden- en bovenwoningen). Daarnaast komen er 50 koopappartementen en 8 koopwoningen. Van ontwerp en uitstraling tot aan veiligheid en natuur, overal is aan gedacht in dit nieuwe plan. Het wordt een stadspark, gericht op een duurzame en groene toekomst, waarbij echt samenleven centraal staat.  

Natuur inclusief, klimaat adaptief en circulair 

Duurzaamheid is doorgevoerd tot in het kleinste detail. Dit woonconcept is natuur inclusief, klimaat adaptief en circulair. Met een diversiteit aan appartementen, woningen, een heerlijk besloten binnentuin. In TEX woon, leef en beleef je naast en mét elkaar. En dat in het bruisende stadshart van Enschede. 

Eigentijds woonconcept voor iedereen 

TEX is een eigentijds woonconcept dat is gericht op het stedelijk samen wonen in een groene, gezellige en duurzame omgeving. Jong en oud, student en gezin, tweeverdiener en gepensioneerde. Voor al die verschillende groepen is er een ‘thuis’. Van woning tot appartement. Rondom een groene binnentuin in het stadshart van Enschede. 

De planning 

Ons Huis is in het 3e kwartaal van 2023 gestart met de bouw van de beneden-bovenwoningen. Alle huurwoningen worden aangeboden via WoningHuren.nl. Naar verwachting worden de huurwoningen aan het einde van 2024 definitief opgeleverd aan de nieuwe bewoners. 

Op dinsdag 25 juni zijn we vanaf 13 uur in onze wijken te vinden. Ons kantoor bezoeken of bellen kan die dag tot 13 uur. Spoedreparaties kun je uiteraard wel melden via het telefoonnummer 053 48 48 900. Onze storingsdienst staat je graag te woord.