Afbeelding: Foto website - leggen vloerplaat

Start bouw Ons Boswinkel gevierd

14 december 2023

Woensdagmiddag 13 december 2023 vierden we met onze samenwerkingspartners de start van de bouw van de huizen in Ons Boswinkel. Mensen die voorheen in de wijk woonden en straks terugkeren naar het oostelijke deel van de wijk, waren samen met alle samenwerkingspartners en andere nieuwe bewoners aanwezig bij dit gezellige evenement. Een officiële handeling, het leggen van een vloerplaat, werd uitgevoerd door Yolanda Winkelhorst (directeur-bestuurder van Ons Huis), wethouder Jeroen Diepemaat en de bewonerscommissie Boswinkel. Hiermee gaven zij het officiële startsein voor de bouw van alle nieuwe huizen in Ons Boswinkel.

Na het officiële gedeelte konden de toekomstige bewoners en de samenwerkingspartners onder het genot van een hapje en drankje met elkaar praten in wijkcentrum ’t Ni-je Terphoes.

Yolanda Winkelhorst is blij met deze mijlpaal en het enthousiasme van iedereen. “We realiseren deze wijk met meerdere zakelijke partners én hebben goed contact met de toekomstige bewoners. Voor ons is het belangrijk dat iedereen prettig kan wonen in zijn huis en wijk. Ik weet zeker dat we met het nieuwe ‘Ons Boswinkel’ straks een fijn thuis bieden aan alle bewoners.”

Ook wethouder Jeroen Diepemaat is blij dat de start van de bouw van Oost Boswinkel gevierd kan worden: “Straks is Boswinkel weer compleet met maar liefst 281 nieuwe woningen. Hiermee maken we Enschede klaar voor de toekomst. Waarbij het bouwen van voldoende woningen essentieel is. In een groeiende stad is het namelijk belangrijk dat iedereen zijn eigen plek kan vinden. Het vernieuwde Boswinkel vormt straks weer zo’n plek waar tal van inwoners hun thuis vinden.”

Woningcorporatie Ons Huis werkt samen met Kamphuis Sloop, NTP Infra, Ennatuurlijk en de ontwikkelende bouwers Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe aan de nieuwe wijk Ons Boswinkel. In totaal worden 232 huurhuizen en 49 koopwoningen gebouwd. Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt 71 eengezinswoningen, 13 levensloopbestendige woningen en 98 appartementen bestemd voor de sociale huur en 23 koopwoningen. Trebbe realiseert 50 beneden-bovenwoningen voor de sociale huur en 26 koopwoningen. De hele buurt is, als alles volgens planning verloopt, eind 2025 klaar.

Tine-Loes Hemmes, adjunct-directeur bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Samen mogen we voor de nieuwe bewoners van ‘Ons Boswinkel’ een nieuwe plek creëren. Een plek waar we het goede mogen doen, wat een positieve impact heeft op de nieuwe bewoners, de natuur én de maatschappij. Daar zijn we vanuit Dura Vermeer heel blij mee!”

Hein Trebbe senior, directeur Trebbe, is ook blij met de wijkvernieuwing: “We zijn als Trebbe ontzettend blij dat we mee mogen werken aan deze wijkvernieuwing. De eerste stap is nu gezet. Op naar een fijne wijk waar betaalbaarheid, gezond en duurzaam wonen en woongeluk samenkomen.”

De bouw van de nieuwe wijk Ons Boswinkel is online te volgen. Er worden regelmatig foto’s van de voortgang toegevoegd aan www.onsboswinkel.nl. Ook is hier meer informatie te vinden over de verschillende type huizen. Alle huurhuizen worden aangeboden op WoningHuren.nl. De volgende huizen komen in het voorjaar van 2024 op WoningHuren.nl.

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.