Afbeelding: Foto pand

Protest bewoners Bentelobrink

23 juni 2022

Op dit moment zijn we bezig met verbouwingen aan de Wesselerbrink. Van de bewoners van de Bentelobrink krijgen we op dit moment veel vragen over deze renovatie. In dit bericht geven we toelichting op de situatie.

Werkzaamheden aan de Wesselerbrink

We vinden het belangrijk dat iedereen betaalbaar, goed en duurzaam woont. In groene en vitale wijken in Enschede. Om dat te bereiken voeren we onderhoudswerkzaamheden uit. Ook voeren we renovaties uit om woningen duurzamer te maken. Dat doen we nu ook aan de Wesselerbrink.

De huizen worden grondig aangepakt. De badkamer, het toilet en de keuken worden vernieuwd. De woningen worden beter geïsoleerd en worden van het aardgas gehaald. Dat betekent onder andere dat er in elke keuken een keramische kookplaat komt. Daarom wordt het oude keukenblok (met gas) verwijderd, en komt er een nieuw keukenblok. Dat laatste loopt helaas vertraging op, en dat vinden we erg vervelend.

Wat is de situatie aan de Bentelobrink?

De productie en levering van de nieuwe keukens ligt op dit moment stil. Dat komt door een cyberaanval bij de keukenfabrikant. Daardoor heeft de levering van de keukens vertraging. Ook de levering van de voordeuren heeft vertraging. En dat geeft overlast. Voor ons, maar ook (nog belangrijker) voor de bewoners van de Bentelobrink.

Toen we hoorden dat de keukens vertraging opliepen, hebben we besloten om wel door te gaan met de rest van de werkzaamheden. Dat moest wel, omdat we anders het project niet voor de winter zouden kunnen afronden. En dat zou leiden tot problemen met aansluiting op het warmtenet. Al met al betekent het dat bewoners langer overlast hebben van werkzaamheden.  

De laatste tijd is veel onduidelijkheid ontstaan. Bewoners voelen zich niet gehoord. Dat vinden wij natuurlijk erg vervelend. Ons doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren. We bieden onze excuses aan voor het feit dat dit nu niet het geval blijkt te zijn. Ondanks dat we geen invloed hebben op de levering van de keukens, is het wel onze taak om iedereen goed te informeren. Daarom doen we er alles aan om dit zo goed mogelijk op te lossen.

Hoe lossen we dit op

We plaatsen tijdelijk de ‘oude’ keukenblokken terug, maar dan met de nieuwe kookplaat. Daarbij krijgen alle bewoners een pannenset cadeau. Zodra het nieuwe keukenblok geleverd is, maken we een afspraak om de nieuwe keuken te plaatsen. Het plaatsen duurt ongeveer een dag. Hierover hebben we alle betrokkenen inmiddels schriftelijk geïnformeerd. We kunnen nu helaas geen concrete datum noemen waarop de keukens weer leverbaar zijn. Daarvoor zijn we afhankelijk van de fabrikant.

Hoe is het contact met de betrokkenen

Een van de huurders heeft ons een brief gestuurd. Met die persoon hebben we inmiddels contact. We hebben afgesproken om op korte termijn een fysieke bijeenkomst te organiseren voor de bewoners aan de Bentelobrink. Daar kunnen alle vragen gesteld worden over deze werkzaamheden. Voor overige vragen zijn we altijd bereikbaar per mail of telefoon.  

We realiseren ons dat dit een intensieve periode is voor de bewoners. We vinden het erg vervelend voor iedereen die last heeft van deze werkzaamheden.

 

Op dinsdag 25 juni zijn we vanaf 13 uur in onze wijken te vinden. Ons kantoor bezoeken of bellen kan die dag tot 13 uur. Spoedreparaties kun je uiteraard wel melden via het telefoonnummer 053 48 48 900. Onze storingsdienst staat je graag te woord.