Afbeelding: Hoekpand Velve

Plannen karakteristiek hoekpand Velve

28 februari 2022

Ons Huis heeft besloten het hoekpand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Velve te gaan verbouwen tot drie woningen. De woningen komen in de voormalige winkelruimte, boven de voormalige winkelruimte en in de aanbouw ernaast.

Ons Huis koos voor het behouden van het karakteristieke pand om drie redenen:

  1. Met het veranderen van de bestemming van winkelruimte naar woonruimte en met de vernieuwde uitstraling van de woningen, sluit het pand mooi aan bij de buurt. Het creëert daarmee een ander gevoel.
  2. Ons Huis vindt duurzaamheid erg belangrijk. Het slopen van waardevolle panden heeft niet de voorkeur als het niet nodig is.
  3. Het pand heeft waarde en is heel bruikbaar voor volgende generaties. Ons Huis verduurzaamt het pand en vernieuwt de uitstraling.

Wat en wanneer?

Eerst onderzoekt Ons Huis samen met LKSVDD Architecten en bouwbedrijf Steggink wat precies moet gebeuren. Om dit te kunnen onderzoeken, verwijdert Ons Huis de houten planken voor de ramen. Daarnaast werkt Ons Huis in overleg met de gemeente Enschede het plan verder uit tot een definitief ontwerp. De verwachting is dat dit hele jaar nodig is voor de voorbereiding.