Afbeelding: Onderzoek ouderenhuisvesting

Oproep aan 55-plussers: praat mee over ouder worden en wonen in Enschede

15 november 2023

We hebben uw hulp nodig. We doen een onderzoek naar behoeften rondom ouder worden en wonen in Enschede. Dit onderzoek is een samenwerking tussen de gemeente Enschede, de woningcorporaties Ons Huis, Domijn en de Woonplaats en de zorgorganisaties Livio, Liberein, Zorggroep Manna en De Posten.

Bent u 55 jaar of ouder? Dan bent u de persoon die we zoeken om deel te nemen aan dit onderzoek.

Het onderzoek
Via het onderzoek willen we erachter komen wat inwoners van Enschede denken en voelen over ouder worden en wonen. Dat doen we via individuele gesprekken van maximaal 1,5 uur. Dat kan bij u thuis of op een kantoor van de gemeente.

De gesprekken vinden plaats vanaf 21 november tot half januari. De resultaten van dit onderzoek gebruiken we bij gesprekken met initiatiefnemers over nieuwbouw- of renovatieplannen in Enschede. We willen meer woningen waarin u comfortabel en veilig kunt wonen, ook als u ouder wordt of een vorm van zorg nodig heeft. Met de resultaten van het onderzoek laten we ons beleid beter aansluiten op de woonwensen en -behoeften van uw generatie.

Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers. We zoeken naar een goede vertegenwoordiging van inwoners van Enschede. Bij uw aanmelding vragen wij u daarom om gegevens over uw huidige woonsituatie, inkomen en leeftijd. Op basis van deze informatie selecteren wij de deelnemers aan het onderzoek.

Uw privacy staat voorop
We benadrukken dat we uw gegevens met de grootst mogelijke zorg en vertrouwelijkheid behandelen. Al uw gegevens blijven vertrouwelijk.

Een blijk van waardering
We waarderen uw tijd en inzet. Als dank voor uw bijdrage ontvangt u een Enschede cadeaukaart ter waarde van € 30,-. Deze kaart kunt u gebruiken bij vele winkels in Enschede en helpt ook de lokale middenstand.

Meedoen
Wilt u meedoen? Dan kunt u bellen of mailen met de Gemeente Enschede. U kunt bellen naar het telefoonnummer 06-15476856. Of een bericht sturen naar woononderzoek@enschede.nl. Aanmelden kan tot 24 november. U kunt ook contact opnemen als u vragen heeft of meer informatie wilt.

Op dinsdag 25 juni zijn we vanaf 13 uur in onze wijken te vinden. Ons kantoor bezoeken of bellen kan die dag tot 13 uur. Spoedreparaties kun je uiteraard wel melden via het telefoonnummer 053 48 48 900. Onze storingsdienst staat je graag te woord.