Afbeelding: Ondertekenen

Ons Huis viert start verbouw ’t Achtervoort samen met bewoners en Koopmans

21 maart 2024

Op donderdag 21 maart vierden Ons Huis, Koopmans en alle bewoners van ‘t Achtervoort de start van het groot onderhoud van alle 121 woningen. Yolanda Winkelhorst van Ons Huis en Bertil Poelman van Koopmans tekenden de aannemersovereenkomst. Ook vond een opruimmiddag plaats. De officiële start werd gevierd met koffie, thee en wat lekkers. Voor alle bewoners was er een cadeautje namens Ons Huis en Koopmans.

De komende maanden worden bij alle woningen de badkamer, keuken en toilet vernieuwd. Ook worden de buitenkozijnen vervangen door kunststof. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden blijven de bewoners in hun woning wonen. Er zijn vier rustwoningen ingericht waar bewoners die daar behoefte aan hebben even tot rust kunnen komen. Deze rustwoningen zijn van alle gemakken voorzien. Ook kunnen bewoners in deze woningen gezellig bij elkaar zitten en een praatje maken.

Yolanda Winkelhorst, directeur-bestuurder van Ons Huis, is blij voor de bewoners: “Door het uitvoeren van de werkzaamheden, verbeteren we het wooncomfort voor de bewoners en vergroten we de leefbaarheid. We merken dat de bewoners het waarderen dat we veel samen met ze optrekken. De betrokkenheid is groot. Ik weet zeker dat dit straks weer een complex is waar mensen met veel plezier wonen.”

Bertil Poelman, directeur Koopmans: “We zijn blij en trots dat wij Koopmans, als bouwondernemer uit Enschede, onze bijdrage mogen leveren aan het verfraaien en leefbaarder maken van dit stukje Enschede. Met de realisatie van dit groot onderhoud streven we naar meer kwaliteit, comfort en veiligheid voor alle bewoners.”

Tijdens de opruimmiddag konden bewoners hun oude en kapotte spullen in containers gooien. Ons Huis en Koopmans ruimden op in en om het complex. Ook hielpen ze bewoners die zelf moeite hadden met tillen van hun spullen. Alle woningen zijn nu toegankelijk en de werkzaamheden kunnen starten.

De planning

Ons Huis en Koopmans starten op 25 maart met de werkzaamheden. Naar verwachting zijn alle woningen voor de kerstdagen klaar. Alle woningen waarvan tijdens de renovatie de huur wordt opgezegd, worden na het uitvoeren van de werkzaamheden aangeboden via WoningHuren.nl.