386

Ons Huis ontvangt certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemer

16 juli 2018

Woningcorporaties Domijn, De Woonplaats en Ons Huis ontvingen het certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemer uit handen van Stichting Present Enschede. De stichting reikt dit certificaat uit aan ondernemers die hun projecten ondersteunen ten behoeve van kwetsbare Enschedeërs. De samenwerking tussen de corporaties en Present is niet nieuw: al vanaf de oprichting van Present in 2006 zijn er al goede contacten en werd de stichting door de corporaties een warm hart toegedragen.

Present organiseert jaarlijks gemiddeld 140 projecten, waarbij groepen vrijwilligers een dag gaan klussen bij stadsgenoten in huis. Dit zijn meestal woningen die gehuurd worden bij één van de corporaties. Sommige huurders kunnen hun leefomgeving zelf niet goed op orde houden of krijgen. Doordat er sprake is van ziekte, geldgebrek en eenzaamheid komen ze in de problemen. Hun hulpverlener kan dan de hulp van Present inroepen. Door met een groep vrijwilligers aan de slag te gaan lukt het om de leefomgeving van iemand in één dag te verbeteren.

De corporaties hebben in Present een gemeenschappelijke factor gevonden. Zij zien de impact die de projecten bij hun huurders hebben. Deze gaat verder dan alleen een opgeknapte woning: een Present-project zorgt ervoor dat mensen zich weer prettig voelen in hun huis en weer sociale contacten kunnen opbouwen. De corporaties Domijn, De Woonplaats en Ons Huis laten door de ondersteuning van de stichting zien dat ze onderdeel zijn van de beweging die Present in Enschede op gang wil brengen, waarbij omzien naar elkaar steeds meer vanzelfsprekend wordt.