Afbeelding: foto persbericht Trebbe-Ons Huis

Ons Huis Enschede en Trebbe tekenen voor het groot onderhoud Hertmebrink Enschede

29 januari 2018

“na de werkzaamheden zijn de woningen voorbereid op de toekomst”

29 januari jl. tekenden Peter Winterman, directeur-bestuurder  bij Ons Huis Enschede en Antje de Groot directeur bij Trebbe contract voor het groot onderhoud aan 160 appartementen Hertmebrink in Enschede.

Peter Winterman, directeur-bestuurder van Ons Huis: “We hebben het project een jaar moeten uitstellen, in verband met asbest en vleermuizen. We zijn blij dat het nu echt van start kan gaan, ondanks de drukte in de bouw. Maarde grootste opgave voor Ons Huis is om de bewoners, veelal oudere mensen, zo veel mogelijk te ontlasten tijdens het groot onderhoud. Voor de bewoners hebben we daarom een appartement ingericht waar ze tijdens de werkzaamheden rustig koffie kunnen drinken en even tot rust kunnen komen. We willen onze huurders toekomstbestendige woningen bieden zodat ook hun kinderen en kleinkinderen hier fijn kunnen wonen”.

Antje de Groot, directeur bij Trebbe is blij met de opdracht: “Trebbe KleinBouw verzorgt al sinds jaar en dag mutatieonderhoud voor Ons Huis. Wij vinden het fantastisch dat wij dit mooie werk mogen uitvoeren. Wij realiseren ons heel goed dat we het komende jaar bij 160 huishoudens te gast zijn. Een gouden randje aan deze opdracht; het werk is in Enschede, de plaats waar Trebbe diep geworteld is.”

Over Hertmebrink
De 160 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. De gebouwen uit de jaren 60 worden grondig aangepakt, naar een ontwerp van Beltman Architecten. De gevel krijgt een grondige facelift waardoor de gebouwen straks weer beschikken over een frisse en moderne uitstraling.

De gebouwen krijgen naast de esthetische facelift ook een energetische upgrade. De daken worden vervangen en geïsoleerd, de gevels worden geïsoleerd en de kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen. De appartementen worden ook van binnen aangepakt. De keukens worden vervangen en de installaties worden vernieuwd. Een onderdeel van deze nieuwe installaties zorgt ervoor dat ventilatielucht niet meer zo maar naar buiten gaat, de warmte uit deze lucht wordt hergebruikt. De werkzaamheden starten maart 2018 en worden naar verwachting hetzelfde jaar nog afgerond.

Het resultaat
Met deze werkzaamheden worden de gebouwen klaargemaakt voor de komende generaties. Bewoners ervaren na afronding van de werkzaamheden meer wooncomfort. Door vernieuwing van het warmtenet en betere isolatie wordt de energierekening van de bewoner lager.

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.