Afbeelding: Foto met logo

Nomineer jouw buur voor de Beste Buur Bokaal!

31 mei 2021

Tot 16 augustus is het mogelijk om een buurman of -vrouw te nomineren voor de Beste Buur Bokaal. In dit vierde jaar van deze verkiezing doen alle 14 Twentse gemeenten mee. Nomineer jij ook een Beste Buur?

Nomineren
Alle inwoners van Twente kunnen een Beste Buur nomineren via de website www.bestebuurbokaal.nl. Daar kiezen ze de gemeente waar de Beste Buur woont en vullen ze het formulier in. Vooral de redenen waarom iemand een Beste Buur Bokaal verdient, zijn belangrijk. Dit project is een samenwerking van woningcorporaties (waaronder Ons Huis, Domijn en De Woonplaats), huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. Nomineren kan tot 16 augustus. Op Burendag maken de organisatoren per gemeente de winnaars bekend. Burendag valt dit jaar op 25 september.

Samenwerken
De samenwerkende partijen geloven dat omkijken naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilig en actief leefklimaat. In deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken krijgt, is het juist belangrijk om er voor elkaar te zijn, om oog te hebben voor elkaar.

“Dit is een prachtig project! Als corporaties willen we samen werken aan leefbare buurten. De sociale structuur is daar een belangrijk onderdeel van. En dat vertaalt zich in goede buren. Het is mooi om dat te onderstrepen door de actieve, sociale, aardige of handige buren in het zonnetje te zetten", aldus Yolanda Winkelhorst, directeur-bestuurder van Ons Huis.

Jury
Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door iemand anders. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De jury bestaat in de meeste gevallen uit een vertegenwoordiger namens de woningcorporatie, de huurdersorganisatie, gemeente of welzijnsorganisatie.

Uitreiking en prijs op Burendag
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt ieder jaar plaats op de jaarlijkse Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 25 september. Iedere gemeente organiseert de uitreiking op een eigen manier. Ook de prijzen voor de winnaars verschillen. Een bokaal is vaak wel een vast onderdeel van de prijs. Verder proberen gemeenten de winnaar een prijs te geven die bijdraagt aan ontmoeting en noaberschap. 

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.