Afbeelding: Impressie hoekpand Velve

Karakteristiek hoekpand Velve

6 april 2023

Ons Huis gaat het hoekpand op de kruising van de Van Leeuwenhoekstraat met de Snelliusstraat verbouwen tot 3 unieke woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De aanpak van het hoekpand is een gezamenlijk initiatief van Ons Huis, Domijn, De Woonplaats en de gemeente Enschede. Ons Huis is hierbinnen de uitvoerende partij.

In de afgelopen maanden werd gewerkt aan het ontwerp van het hoekpand. Op de begande grond komen 2 woningen en op de verdiepinh komt 1 woning. Ons Huis verduurzaamt het pand en verfrist en vernieuwt de uitstraling. De woningen krijgen een gemeenschappelijke binnentuin en zijn geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens. De huurprijzen van de woningen liggen voorlopig tussen €800 en €1000, afhankelijk van de grootte van de woning. Ons Huis biedt de woningen in de loop van het jaar te huur aan via het reguliere verhuurproces.

Yolanda Winkelhorst, directeur bestuurder van Ons Huis, vindt het fijn dat de verbouwing bijna start. “Met deze verbouwing krijgt het pand weer een mooie uitstraling. Het is echt een aanwinst voor de wijk.”

De verbouwing van het pand startte in maart 2023. Naar verwachting worden de woningen aan het einde van 2023 opgeleverd. Bouwbedrijf Steggink uit Reutum en Lesscher installatietechniek uit Saasveld voeren de werkzaamheden aan het pand uit.