Afbeelding: geld

Informatie huurbevriezing en huurverlaging

4 juni 2020

De Inloopspreekuren over huurbevriezing en huurverlaging worden afspraken

De inloopspreekuren gaan niet door. Door Corona zijn inloopspreekuren helaas nog niet mogelijk. We gaan daarom werken op afspraak. Deze afspraken houden we op kantoor. We doen dat op:

  • Dinsdag 9 juni tussen 13.00 – 16.00 uur
  • Dinsdag 16 juni tussen 13.00 – 16.00 uur

Je kunt voor deze middagen een afspraak met ons maken. Bel ons via 053-4848900. Een medewerker plant het tijdstip in waarop je wordt verwacht.

Let op! Het is de bedoeling dat je alleen naar ons kantoor komt. Wel zo veilig voor iedereen.

Verandering huurbevriezing alleenwonenden

De inkomensgrens voor alleenwonenden verhogen wij van € 15.500 naar € 15.600. Dit doen wij omdat wij betaalbaar huren belangrijk vinden. Door de inkomensgrens te verhogen naar € 15.600, kun je als alleenwonende met een bijstandsuitkering huurbevriezing aanvragen. Dat kon niet bij de lagere inkomensgrens.

Dus: woon je alleen, is jouw huur meer dan € 619,01 én is jouw inkomen lager dan € 15.600? Vraag dan huurbevriezing aan!

Huurbevriezing 2 of meer personen

Voor huurders die met 2 of meer mensen in hetzelfde huis wonen, blijven de regels voor het aanvragen van huurbevriezing hetzelfde.

De informatie over huurbevriezing ien huurverlaging vind je in de brief. 

Maatregelen corona

Ons kantoor en de wijkkantoren blijven voorlopig gesloten voor vrije inloop. Contact vindt zoveel mogelijk telefonisch (053 48 48 900) en digitaal (info@onshuis.com) plaats óf op afspraak en gepaste afstand. Kom dus niet naar ons kantoor als je geen afspraak hebt. De gezondheid van onze huurders en medewerkers vinden wij namelijk heel belangrijk. Bel of mail gerust als je vragen hebt!