Afbeelding: Hijsen vlaggen 2

Hoogste-punt-viering Ons Boswinkel

22 mei 2024

Gisteren vierden we samen met de toekomstige bewoners, omwonenden, Dura Vermeer, Trebbe en andere netwerkpartners het bereiken van het hoogste punt van Ons Boswinkel. Yolanda Winkelhorst, directeur-bestuurder van Ons Huis, heette iedereen welkom. Daarna spraken zij en wethouder Jeroen Diepemaat alle aanwezigen toe. Yolanda Winkelhorst betrok daarbij actief de toekomstige bewoners. Aan het eind van het officiële moment hezen een aantal van hen de vlaggen van de verschillende samenwerkingspartners. Daarmee openden ze de feestelijke middag die het thema “De vlag kan uit” had.

Jeroen Diepemaat benadrukte het belang van deze nieuwe wijk voor Enschede. “Met deze nieuwe wijk wordt een geheel nieuwe impuls aan dit gebied gegeven. Dat past bij onze ambitie om te blijven bouwen in en aan de stad.”

“Deze wijk biedt straks een fijn thuis aan alle bewoners, jong en oud,” zegt Yolanda Winkelhorst van Ons Huis. “De huizen krijgen nu echt vorm. Daarom is deze mijlpaal vooral voor de toekomstige bewoners heel speciaal. Zij staan vandaag centraal.”

Bos-winkeltje: een markt voor bewoners en omwonenden

Na de toespraken en het verrichten van de officiële symbolische handeling, werd gezellig nagepraat in de wijk en vond een Bos-winkeltje plaats in de vorm van een markt. Deze markt was speciaal bedoeld voor bewoners en omwonenden en mede verzorgd door de ondernemers uit de wijk.

Op de markt waren meerdere kraampjes te vinden waaraan vlaggenlijnen hingen. Bij de kraam ‘groen en de wijk’ konden bezoekers een kleine giveaway meenemen in de vorm van een plant of een insectenhotel. Bij een andere kraam konden bewoners suggesties inleveren voor passende namen voor de hofjes en appartementencomplexen in de wijk. Ook was er een mini-tentoonstelling over Boswinkel van vroeger naar nu. Tot slot hadden Ons Huis en Incluzio allebei een kraampje waar algemene informatie werd verstrekt. Incluzio ondersteunt buurten en inwoners bij het vergroten van hun veerkracht en nam een deel van de organisatie van de markt op zich. Het was een geslaagde middag.

De planning

Sinds december 2023 zijn alle woningen gesloopt. De verwachting is dat de eerste woningen aan de Kotmanlaan voor de zomer van 2024 worden opgeleverd. Ook de eengezinswoningen aan de Gelderlandstraat en de eerste beneden- bovenwoningen worden in 2024 opgeleverd. Het appartementencomplex aan de Overijssellaan is begin 2025 klaar. In totaal komen er 232 huurwoningen en 49 koopwoningen. Trebbe realiseert hiervan 26 eengezinswoningen bestemd voor de verkoop en 50 beneden-bovenwoningen voor de sociale verhuur. Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt 76 eengezinswoningen, 13 levensloopbestendige woningen en 116 appartementen. Naar verwachting is de hele wijk in 2025 klaar.

Op dinsdag 25 juni zijn we vanaf 13 uur in onze wijken te vinden. Ons kantoor bezoeken of bellen kan die dag tot 13 uur. Spoedreparaties kun je uiteraard wel melden via het telefoonnummer 053 48 48 900. Onze storingsdienst staat je graag te woord.