Afbeelding: Geen huurverhoging in 2021

Geen huurverhoging in 2021

23 april 2021

Wij vehogen dit jaar de huren van sociale huurwoningen niet. Dit betekent dat de huurprijzen van deze woningen gelijk blijven. Dit wordt ook wel huurbevriezing genoemd. In dit artikel leggen wij uit waarom wij een huurbevriezing gebruiken. Ook vertellen we hoeveel we de huren verhogen van woningen in de vrije sector, garages, parkeerplaatsen, bergingen en bedrijfsruimten.

Een nieuwe wet bepaalt de huurbevriezing voor sociale huurwoningen

Pas geleden is in een wet bepaald dat woningcorporaties de prijzen van sociale huurwoningen (dat zijn woningen met een huurprijs tot en met €752,33) dit jaar niet mogen verhogen.

Wel huurverhoging voor ander bezit

Voor woningen met een huurprijs boven € 752,33 gelden geen wettelijke maximale huurverhogingen. Deze woningen vallen buiten de nieuwe wet. De huurprijs van deze woningen verhogen we jaarlijks per 1 juli met het inflatiecijfer (=CPI) van het voorgaande jaar. Dat is 1,3%. Ook de huren van parkeerplaatsen, garages, bergingen en bedrijfsruimten verhogen we dit jaar met 1,3%.

We sturen je voor 1 mei 2021 een huurverhogingsbrief

Voor 1 mei 2021 ontvang je van ons een huurverhogingsbrief. Woon je in een sociale huurwoning? Dan staat in deze brief dat wij jouw huur dit jaar niet verhogen. Woon je in een woning met een huurprijs boven € 752,33 of huur je een garage, parkeerplaats, berging of bedrijfsruimte? Dan staat in de brief dat wij dit jaar de huur met 1,3% verhogen.

Betaal je ook servicekosten aan ons? Dan staat in dezelfde brief dat de servicekosten vanaf 1 juli 2021 gelijk blijven.

Lees de huurkrant 2021 voor meer informatie

Wij vroegen de online versie van de huurkrant 2021 voor je aan. Deze krant gaat over zelfstandige sociale huurwoningen. Ben je benieuwd welke regels gelden bij huurvelaging? Wil je weten of je in aanmerking komt voor huurtoeslag? Of wil je graag weten wat de corporatie doet met de huur die je betaalt? Lees dan snel de huurkrant 2021.

Heb je vragen? Geen probleem!

Bel of mail gerust. Wij helpen graag. We zijn bereikbaar via 053 48 48 900 of via info@onshuis.com.