Afbeelding: BesteBuurBokaal_voor digitale doeleinden_cmyk

Enschede kiest weer voor Beste Buur Bokaal!

15 juni 2020

Een beste buur nomineren voor de Beste Buur Bokaal is mogelijk vanaf vandaag, 15 juni. Alle inwoners van de gemeente Enschede kunnen dit doen. Zeker in een tijd waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. Heb jij een buur die veel voor jou of anderen doet? Nomineer hem of haar dan via de website www.bestebuurbokaal.nl. Nomineren kan tot 1 augustus.

Maar liefst elf gemeenten doen mee met deze editie van Beste Buur Bokaal. Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, waaronder Ons Huis, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?

Alle inwoners uit Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een motivatie, waarom je vindt dat jouw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Maak in je motivatie gebruik van voorbeelden. Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’, het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen!

Uitreiking op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag in de elf deelnemende gemeenten. Nomineren kan tot 1 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.