Afbeelding: spaarvarken-energie

Energie besparen: tips en regelingen

13 oktober 2022

Veel mensen hebben zorgen over de stijgende energieprijzen. Als je een nieuw energiecontract afsluit, zijn de prijzen vaak (een stuk) hoger. Dat is natuurlijk erg vervelend. Maar wat kun je zelf nou eigenlijk doen om energie te besparen? We geven je graag enkele tips en verwijzen je naar handige websites. Ook vertellen we je meer over regelingen waar je gebruik van kunt maken.

Een poster met 24 tips om energie te besparen
Op deze website vind je een poster met 24 tips om energie te besparen. Je kunt deze tips snel en gemakkelijk invoeren. Als je een deel van de tips invoert, scheelt dat heel wat op jouw energierekening. Neem eens een kijkje bij deze tips. De kans is namelijk groot dat je nog niet eerder hebt gedacht aan een deel van de tips.

De poster is gemaakt door Woongoed Zeist.

Tips van de Rijksoverheid
In dit document vind je handige tips om energie te besparen, zonder daarvoor kosten te maken. De tips gaan onder andere over het gebruik van de wasmachine en de koelkast. Ook lees je tips om warm water te besparen en warmte in jouw (woon)kamer te houden.

Zes bespaartips voor de verwarming
Op de website van Milieu Centraal staan zes tips om jouw huis te verwarmen zonder energie te verspillen. Als je alle tips invoert en goed let op energieverspilling, kun je soms wel honderden euro’s per jaar besparen. Wil je de zes tips lezen? Bekijk dan deze website eens.

Doe de Bespaartest!
De Bespaartest is ontwikkeld door Milieu Centraal en Nibud. Als je de Bespaartest invult, ontdek je of je kunt besparen op jouw energierekening. De test bestaat uit 15 vragen over jouw woonsituatie en energieverbruik. Je kunt de Bespaartest dus snel en gemakkelijk invullen.

Energietoeslag vanuit de gemeente Enschede
De energietoeslag is een eenmalig bedrag van 1.300 euro. Dat geld is bedoeld om je te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. Het bedrag wordt door de gemeente betaald. Op de website van de gemeente Enschede lees je over de energietoeslag. Hier lees je ook of je recht hebt op de energietoeslag.

Rondkomen met je inkomen: nog meer regelingen!
Als je weinig inkomen hebt, is het sowieso moeilijk om rond te komen. Maak gebruik van regelingen die je hierbij helpen. Op de website ‘rondkomen met uw inkomen’ van de gemeente Enschede lees je alles over regelingen die bestaan en waar je gebruik van kunt maken. Neem snel een kijkje op deze website!

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.