Afbeelding: Afbeelding nieuwsbericht

Corporatiesector in uitzending Nieuwsuur

23 juni 2023

Op 22 juni was in het programma Nieuwsuur en in het NOS journaal aandacht voor de corporatiesector. Het ging over het privé verhuren van woningen door bestuurders en commissarissen van enkele corporaties in Nederland. De makers van Nieuwsuur vroegen zich af of er sprake is van belangenverstrengeling.

Bij Ons Huis staan transparantie, integriteit en juist het voorkomen van belangenverstrengeling hoog op de agenda. Daarom vinden we het onwenselijk als onze directeur-bestuurder of commissarissen woningen bezitten en verhuren om eraan te verdienen. We kunnen melden dat dit niet speelt bij Ons Huis.

De uitzending van Nieuwsuur maakt duidelijk dat de sector integriteit hoog op de agenda moet houden. Onze branchevereniging Aedes gaat daarom in gesprek met onze toezichthouders: de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) en de Vereniging van Toezichthouders van Woningcorporaties (VTW). Samen kijken zij wat nodig is om de regels voor bestuurders en commissarissen aan te scherpen en te verduidelijken.

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.