443

Beste Buur Bokaal!

17 juni 2019

Heb jij ook een buurman of buurvrouw die veel voor jou of anderen doet en wil je deze buur eens in het zonnetje zetten? Nomineer hem of haar dan voor de Beste Buur Bokaal en leg uit waarom je deze buur nomineert! Nomineren kan tot 1 augustus.

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. Deze partijen vinden dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?

Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Geef hier ook een uitleg, waarom je vindt dat jouw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze straks is deze uitleg belangrijk voor de jury. Leg vooral uit waarom je vindt dat jouw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Maak ook gebruik van voorbeelden. Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. Per gemeente is er een winnaar. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen!

Uitreiking op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 28 september op de jaarlijkse Burendag in de tien deelnemende gemeenten. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.