Verantwoording van toewijzing - verantwoording van toewijzing

Verantwoording van toewijzing

Wij hanteren één werkwijze bij de toewijzing van een woning aan een woningzoekende. In een aantal uitzonderlijke situaties worden woningen op een andere manier toegewezen en verhuurd.

Huisvesting bijzondere doelgroepen

Het behoort tot de taak van Ons Huis bijzondere doelgroepen te huisvesten. Zoals het huisvesten van woningzoekenden met een urgentie-indicatie, de statushouders. Hierdoor kan het zijn dat wij woningen die vrijkomen, buiten de standaardprocedure om, direct toewijzen. Deze woningen worden niet altijd gepubliceerd, maar wel verantwoord in de lijst met recent toegewezen woningen.

Op dit moment behoren ook huurders van 98 eengezinswoningen in Oost-Boswinkel tot een doelgroep die voorrang krijgt. De woningen worden namelijk na 1 januari 2018 gesloopt en de huurders moeten binnen nu en drie jaar op zoek naar vervangende woonruimte. In het Sociaal Plan (een overzicht van rechten en plichten van de huurder en verhuurder) is vastgesteld dat deze huurders voorrang krijgen bij Ons Huis.

Maatschappelijk vastgoed

Ons Huis bezit maatschappelijk- en zorgvastgoed. De verhuur van deze woningen in de complexen gebeurt door de (zorg) instelling. Deze woningen worden niet gepubliceerd op onze website.

Toewijzing Dolphia

Om wijken goed leefbaar te houden bekijken wij soms kritisch aan wie wij de beschikbare woning kunnen verhuren. Onze ervaring is dat als mensen op hun plek zijn, de buurt daar baat bij heeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld op Dolphia. Voorop staat dat het woongenot van huidige bewoners wordt bewaakt.
Als een woningzoekende voor een woning op Dolphia in aanmerking komt, bespreken wij eerst de keuze voor Dolphia. Het gebeurt dan weleens dat wij besluiten de woning niet toe te wijzen.

Actuele verantwoordingslijst

Na toewijzing van de woning publiceren wij een verantwoordingslijst waarop alle reacties staan.

Deze lijst publiceren we alleen op de website en verschijnt ongeveer een keer in de twee weken.

Onze werkwijze

Wij hebben onze werkwijze in stappen onderverdeeld.

Hebt u een vraag? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op de vraag niet vinden? Neem dan contact op met Ons Huis via 053-4848900 of mail naar verhuur@onshuis.com.

 

Nieuw in ons aanbod

Bent u op zoek naar een woning? Kijk dan regelmatig bij ons aanbod, want wij vernieuwen dagelijks het overzicht van beschikbare woningen.

bekijk het gehele aanbod
 • De Klomp 82 ENSCHEDE

  NIEUW!
 • Jasmijnplein 22 ENSCHEDE

  NIEUW!
 • Aureliavlinder 11 A ENSCHEDE

  NIEUW!
 • Emmastraat 255 ENSCHEDE

  NIEUW!