Registreren als woningzoekende - Registreren als woningzoekende

Registreren als woningzoekende

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich bij Ons Huis registreren als woningzoekende. Dit is kosteloos. Om u een woning toe te wijzen, dient u onderstaande gegevens in te vullen op het registratieformulier.

 • De hoogte van uw inkomen bepaalt op welke woningen u kunt reageren. Bij de registratie vragen wij daarom het huishoudinkomen per jaar van u en uw partner. Dit inkomen kunt u vinden op de meest recente inkomensverklaring (niet ouder dan 2 jaar) van de belastingdienst.
 • Het aantal personen dat met u meeverhuist bepaalt op welke woningen u kunt reageren als u recht hebt op huurtoeslag.

Bevestiging van de registratie

Zodra u uw registratie bevestigt door te klikken op de knop ‘verzenden registratie’, worden uw gegevens verwerkt. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging van uw registratie. Wanneer u geen bevestigingsmail ontvangt, is uw registratie nog niet verwerkt. Uw registratie is dan in behandeling bij een van onze medewerkers. Een registratie in het weekend wordt die week daarop door ons verwerkt. Tot die tijd kunt u niet reageren op vrijkomende woningen. Mocht u toch willen reageren op een woning, stuur dan binnen de reactietermijn van de betreffende woning, een e-mail naar verhuur@onshuis.com. Vermeld hierin uw persoonlijke gegevens en uiteraard ook het adres van de woning waarop u wilt reageren.

Heeft u een bevestigingsmail ontvangen dan kunt u met uw inlognaam en wachtwoord direct reageren op de woningen.

Wijzigen van registratie

Wijzigt uw inkomen of huishoudsamenstelling, dan moet u zelf uw gegevens wijzigingen. De juiste registratiegegevens zijn belangrijk voor de toewijzing.

Verwijderen van registratie

Bent u niet meer op zoek naar een woning, dan hoeft u niets te doen. Uw gegevens blijven in ons registratiesysteem staan. Wilt u later later toch weer in aanmerking komen voor een woning, dan kunt u deze registratie opnieuw gebruiken. U moet dan wel controleren of uw gegevens nog kloppen. 

Onze werkwijze

Wij hebben onze werkwijze in stappen onderverdeeld.

Hebt u een vraag? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op de vraag niet vinden? Neem dan contact op met Ons Huis via 053-4848900 of mail naar verhuur@onshuis.com.

 

Nieuw in ons aanbod

Bent u op zoek naar een woning? Kijk dan regelmatig bij ons aanbod, want wij vernieuwen dagelijks het overzicht van beschikbare woningen.

bekijk het gehele aanbod
 • Emmastraat 255 ENSCHEDE

  NIEUW!
 • De Klomp 82 ENSCHEDE

  NIEUW!
 • Jasmijnplein 22 ENSCHEDE

  NIEUW!
 • Aureliavlinder 11 A ENSCHEDE

  NIEUW!