Onderhoudswerkzaamheden - Onderhoudswerkzaamheden aan de huurwoningen van Ons Huis

Onderhoudswerkzaamheden

Overzicht onderhouds- en renovatieprojecten

Naast het reguliere onderhoud bij een reparatieverzoek of een verhuizing, werkt Ons Huis ook aan meerdere onderhouds- en renovatieprojecten. Uiteraard informeren we de betrokken huurders vooraf over de werkzaamheden. Klik hier voor een actueel overzicht van de projecten in 2017.

Vragen kunt u richten aan onze afdeling Vastgoedbeheer.

Regulier onderhoud

Onderhoud moet ook worden uitgevoerd door de huurder. In onze Algemene Huurvoorwaarden is vastgesteld waar de huurder voor verantwoordelijk is. Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de Nederlandse wetgeving. 

  • U bent verantwoordelijk voor kleine reparaties
    Als huurder bent u verplicht om met name de binnenkant van uw woning goed te onderhouden. Daaronder valt niet alleen zelf schilderen en behangen, maar ook het onderhoud en de vervanging van kleinere onderdelen in uw huis. Denk aan kranen, schakelaars en deurkrukken die kapot zijn. Deze kleine reparaties zijn voor uw rekening: u doet het zelf of u schakelt er een vakman voor in.
  • Ons Huis is verplicht om uw woning in goede staat te houden
    Als huurder hoeft u zich niet druk te maken om groot onderhoud. Ons Huis regelt en betaalt dit. Hierbij gaat het vooral om werkzaamheden aan de buitenkant van uw woning, zoals buitenschilderwerk, vervanging van kozijnen en reparaties aan balkons, daken en riolering. Maar ook het plaatsen van een nieuwe CV-installatie en het vervangen van bijvoorbeeld elektraleidingen valt onder onze verantwoordelijkheid.

In het Onderhouds ABC staat per onderdeel genoemd wie er verantwoordelijk voor is, u of Ons Huis. Klik hier voor het Onderhouds ABC.

Abonnement Kleine Herstellingen

Bent u geen doe-het-zelver? Of wilt u zich geen zorgen maken over de kleine reparaties en onderhoudsklusjes die u eigenlijk zelf moet doen? Dan biedt het Abonnement Kleine Herstellingen de oplossing. Kijk op de pagina Abonnement Kleine Herstellingen voor meer informatie. 

 

Hoe meld ik storingen en/of defecten?

Geef uw reparatieverzoek digitaal door
via het huurdersportaal.
U kunt ook bellen met een van onze
medewerkers via 053 4848 900.