Startsein verbouw Fabrieksschool - Startsein verbouw Fabrieksschool

Startsein verbouw Fabrieksschool

vrijdag 16 december 2016
Startsein verbouw Fabrieksschool
16
dec

Directeurbestuurder Ben Meijer van woningcorporatie Ons Huis geeft het startsein voor de verbouw van Rijksmonument de Fabrieksschool in de binnenstad van Enschede.

Het pand heeft lange tijd leeg gestaan en middels een prijsvraag heeft Ons Huis in 2014 dit monumentale pand uit 1872 van de gemeente Enschede gekocht. De woningcorporatie realiseert met het project ‘Ruimtelijk wonen in de binnenstad’ 9 ruimtelijke lofts (sociale huurwoningen) met entresol, waarbij unieke en monumentale kenmerken van de school behouden blijven. De bijbehorende tuin wordt een gezamenlijke plek voor de bewoners. Afgebakend door een hekwerk kunnen stadsbezoekers via het Willem Wilminkplein meegenieten van deze groene oase in de binnenstad.

Bouwbedrijf Steggink uit Reutum/Enschede en Winkels Techniek uit Enschede voeren het werk uit en de prognose is dat de lofts in het najaar van 2017 worden opgeleverd. De verhuur van de lofts start komend voorjaar.

Ons Huis ontvangt voor dit project een subsidie van de gemeente, Provincie en Netwerkstad Twente in het kader van de Pilot Spontane Binnensteden.