Meld klachten over Ons Huis! - Klachten

Meld klachten over Ons Huis!

Ons Huis wil graag dat u tevreden bent over haar dienstverlening. Daar zetten wij ons elke dag voor in. Toch kunnen er wel eens dingen misgaan of zijn er andere verwachtingen van onze dienstverlening. Bent u niet tevreden over de manier waarop u behandeld bent of heeft u een klacht over bijvoorbeeld het onderhoud? Laat het ons weten! We zien uw klacht als een waardevolle tip en een kans om het beter te doen.

De inhoud van de klacht

  • Heeft u klachten over bijvoorbeeld lekkage of een storing? Of wilt u een reparatie in of aan uw woning laten uitvoeren? Kijk dan eerst bij Reparaties.
  • Als u klachten heeft over overlast van uw buren, kijk dan bij Overlast voor meer informatie;
  • Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Uit dan uw ontevredenheid bij de desbetreffende medewerker en bespreek de mogelijkheden voor een oplossing. Mocht dit echter niet leiden tot een bevredigende oplossing, vul hieronder dan het klachtenformulier in. 

Wij houden u op de hoogte van de afwikkeling van uw klacht. U ontvangt per e-mail direct een kopie van het ingevulde formulier. U krijgt van ons binnen tien werkdagen een schriftelijke reactie. Als uw klacht niet binnen deze periode kan worden opgelost, laten wij u weten hoe Ons Huis uw klacht verder gaat behandelen. Wij zullen er alles aan doen om tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen.

Anonieme klachten nemen wij niet in behandeling. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met uw privacy.

Niet tevreden over de oplossing

Bent u niet tevreden over de oplossing die wij bieden? Dien dan uw klacht in bij de Klachtencommissie Woningcorporaties Twente en omstreken via de website. Dit is een onafhankelijke commissie waaraan huurders van de aangesloten corporaties hun klachten of geschillen kunnen voorleggen.

 

Contact

Inlooptijden kantoor

Ma t/m do van 9.00 uur tot 13.00 uur
Vr van 9.00 uur tot 12.00 uur  

Algemene telefoonnummer

053 4848 900
 
adresgegevens