Afbeelding: TEX hoogste punt2

Hoogste-punt-viering

9 juli 2024

In juni vierden Ons Huis en Dura Vermeer Bouw Hengelo samen met het bouwteam het bereiken van het hoogste punt van de twaalf beneden- en bovenwoningen en 41 appartementen van TEX Buitengewoon aan de Ledeboerstraat. Yolanda Winkelhorst, directeur-bestuurder van Ons Huis, heette iedereen welkom en sprak alle aanwezigen toe. Daarna volgde de officiële handeling: het hijsen van de Nederlandse vlag door Yolanda Winkelhorst en John Haverkort, directeur bij Dura Vermeer. TEX Buitengewoon biedt vanaf 2025 stedelijk wonen op een groene, gezellige en duurzame plek in het centrum van Enschede.

Yolanda Winkelhorst benadrukte de meerwaarde van TEX Buitengewoon voor Enschede: “Met TEX bouwen we een buitengewoon stukje stad dichtbij het centrum. Het idee is dat op deze locatie een mooie mix van mensen gaat wonen. Er is straks plaats voor alle soorten huishoudens, jong en oud, alleenstaanden en gezinnen. Het complex staat garant voor wooncomfort door het gebruik van kwalitatief goede materialen.”

John Haverkort, directeur Dura Vermeer: “Tex wordt omgeven door een stadspark, gericht op een duurzame en groene toekomst, waarbij echt samenleven centraal staat. Van ontwerp en uitstraling tot aan veiligheid en natuur, overal is aan gedacht. We kijken uit naar de oplevering en zijn trots op het team wat het hoogste punt heeft mogen bereiken vandaag.”

Het bouwteam in het zonnetje

Het bereiken van het hoogste punt is een belangrijke mijlpaal in de bouw. Om het bouwteam te bedanken voor het harde werken in de afgelopen periode werd na de officiële handeling samen gegeten en gedronken. Na de lunch konden de aanwezigen de woningen bekijken. Het was een geslaagde middag.

Divers en stedelijk wonen van de toekomst

TEX Buitengewoon is gericht op het stedelijk wonen van de toekomst. Ons Huis en Dura Vermeer bouwen in de woonbuurt 53 sociale huurwoningen, 41 appartementen en twaalf beneden-bovenwoningen. Naast de sociale huurwoningen voor Ons Huis bestaat TEX Buitengewoon uit 51 diverse luxe vrije sector huurappartementen en acht koopwoningen.

Compleet vanaf 2025

De bouw van de sociale huurwoningen ging in september 2023 van start en verloopt nog steeds volgens planning. Inmiddels is begonnen met de afwerking van de buiten- en binnenkant van de woningen. De oplevering van de twaalf beneden- en bovenwoningen staat gepland voor oktober 2024. De oplevering van de 41 appartementen staat gepland voor november 2024. Na de bouwvak wordt gestart met het afwerken van openbare delen van het binnenterrein, zodat eind 2024 het eerste deel van het binnenterrein gereed is.

 

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.