TEX Buitengewoon

"TEX Buitengewoon". Zo heet het project dat we realiseren op het Ledeboerterrein, naast het stadscentrum, tussen de Ledeboerstraat en de Spelbergweg.

Afbeelding: TEX Impressie_app

Het concept

TEX is een eigentijds woonconcept dat is gericht op het stedelijk wonen van de toekomst. Een duurzame, groene toekomst, waarin elkaar ontmoeten centraal staat. Het idee is dat op deze locatie een mooie mix van mensen gaat wonen. Mensen die elkaar ondersteunen en elkaar ontmoeten. Het project biedt straks dan ook plaats aan alle soorten huishoudens, jong en oud, alleenstaanden en gezinnen.

Met TEX bouwen we een buitengewoon stukje stad, dat waarde creëert voor de bewoners en voor Enschede. De woonbuurt biedt straks plaats aan 53 sociale huurwoningen, 41 appartementen en 12 beneden-bovenwoningen. Deze ontwikkelt Ons Huis. Daarnaast komen er 50 koopappartementen en 8 koopwoningen.

Leven naast en met elkaar

In TEX voelt iedereen zich thuis. Hier woon en leef je onbezorgd met en naast elkaar. Dat vraagt om een concept en een omgeving die ontmoetingen stimuleert en waarin goed is nagedacht over wat mensen nodig hebben op het gebied van wooncomfort, gezondheid, saamhorigheid en zelfstandigheid. Zo is er ruimte voor ontmoeten in de gezamenlijke binnentuin. In TEX komt dat allemaal samen.

Afbeelding: TEX Impressie binnentuin

Natuur inclusief, klimaat adaptief en circulair

In dit project is duurzaamheid tot in het kleinste detail doorgevoerd. Dit project is natuur inclusief, klimaat adaptief en circulair. Met een diversiteit aan appartementen en woningen en een heerlijk besloten binnentuin.

Afbeelding: TEX Bovenaanzicht

Een perfecte locatie aan de rand van de binnenstad

In TEX woon je op loopafstand van de bruisende Enschedese binnenstad. Hier vind je een enorm aanbod aan winkels en speciaalzaakjes. En veel restaurants en cafés rondom de Oude Markt, het gezellige horecaplein van Enschede. Enschede is een stad waar je leeft en beleeft, woont, werkt en studeert. Het is vooral ook een ondernemende en groene stad, waar iedereen zich gelijk thuis voelt.

Afbeelding: TEX Impressie_BeBo

De huurwoningen

In totaal biedt de buurt plaats aan 53 sociale huurwoningen. Ons Huis bouwt 12 beneden-bovenwoningen en 41 appartementen. De woningen hebben een heerlijk besloten gezamenlijke binnentuin.

Parkeren

Op het binnenterrein komen parkeerplaatsen. Ons Huis heeft 25 vaste parkeerplaatsen.

Let op! We bieden de bebo's en appartementen aan zonder parkeerplaats. Alle voorzieningen zijn op loop- en fietsafstand. Op een later rmoment verloten we de parkeerplaatsen onder de belangstellenden.

Afbeelding: TEX Parkeerplaatsen

De planning

We zijn in het 3e kwartaal van 2023 gestart met de bouw van de beneden-bovenwoningen (4 bendenwoningen en 8 bovenwoningen). Alle huurwoningen worden aangeboden via WoningHuren.nl. Naar verwachting worden de huurwoningen aan het einde van 2024 definitief opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Voortgang bouwwerkzaamheden Bebo's (Blok A)

Inmiddels staan alle verdiepingsvloeren van de beneden-bovenwoningen en wordt het dak wind- en waterdicht gemaakt. Ook zijn we nu bezig met het aanbrengen van een gevelisolatie systeem met minerale strips. Langzaamaan beginnen we bij Blok A ook met de afbouw. Denk dan aan het aanbrengen van lichte scheidingswanden, leidingwerk installaties en afwerkvloeren.

Voortgang werkzaamheden appartementen (Blok B)

Van de appartementen staat de tweede verdiepingsvloer en voor de derde verdieping zijn kalkzandsteen bouwmuren aangebracht. Op dit moment worden constructieve wanden en de vloeren van de 3e verdieping geplaatst.

Oplevering

We hopen snel nieuwe huurders te vinden voor de 4 beneden- en 8 bovenwoningen en de 41 appartementen. De voorlopige oplevering staat gepland voor oktober 2024 (beneden- en bovenwoningen) en voor december 2024 (appartementen).

Let op! Deze data zijn onder voorbehoud. Deze kunnen dus nog wijzigen.

Woonrijp maken binnenterrein

Woonrijp maken is het afwerken van openbare delen van een bouwterrein voor uiteindelijk gebruik. Denk aan het aanbrengen van voorzieningen als definitieve verhardingen, afwateringssystemen, straatverlichting, groenvoorzieningen en straatmeubilair.

Het woonrijp maken wordt gefaseerd uitgevoerd. De planning hiervan is nog niet definitief. In dit overzicht zie je:

  • de ligging van de blokken A en B
  • Waar de parkeerplaatsen en de binnentuin komen
  • De conceptplanning van het woonrijp maken van het binnenterrein

Interesse? Schrijf je in als woningzoekende

Als het je leuk lijkt om in TEX Buitengewoon te wonen, dan is de eerste stap ervoor zorgen dat je geregistreerd staat als woningzoekende. Dat kan op WoningHuren.nl. Op die site schrijf jij je in, en reageer je op de woning van jouw voorkeur zodra die gepubliceerd staat.

We publiceren zowel de beneden-bovenwoningen als de appartementen op WoningHuren.nl. We bieden alle woningen aan zonder parkeerplaats. Pas op een later moment wordt duidelijk of je een vaste parkeerplaats of een deelplaats kunt gebruiken.

Loting en passend toewijzen

Alle woningen die wij publiceren op WoningHuren.nl, wijzen we toe op basis van loting. Zo heeft elke woningzoekende evenveel kans. Natuurlijk kijken we wel of de woning bij jou past, qua grootte en qua prijs. Hiervoor gelden de regels van het passend toewijzen.

Meer over passend toewijzen lees je hier en op WoningHuren.nl.

Belangstellendenlijst

Wil je niets missen over dit project? Dan kun je je NAW-gegevens en e-mailadres doorgeven. We plaatsen je dan op de belangstellendenlijst. Elke keer als er iets nieuws te melden is, krijg je daarover bericht.

 

Nieuwsberichten

Op dinsdag 25 juni zijn we vanaf 13 uur in onze wijken te vinden. Ons kantoor bezoeken of bellen kan die dag tot 13 uur. Spoedreparaties kun je uiteraard wel melden via het telefoonnummer 053 48 48 900. Onze storingsdienst staat je graag te woord.