Visual woning - v4

Ons Boswinkel

De wijk Oost Boswinkel wordt vernieuwd! Samen bouwen we aan een nieuwe wijk: Ons Boswinkel.

Eind jaren ‘50, in de tijd na de oorlog, werden er in deze wijk in korte tijd heel veel nieuwe huizen gebouwd. Deze huizen worden nu gesloopt omdat ze kwalitatief niet meer voldoen en niet klaar zijn voor de toekomst. Er komen nieuwe huizen voor in de plaats.

Uiteindelijk wordt het weer een gezellige en groene wijk!

De wijk op dit moment

De renovatie is in het oostelijke deel van Boswinkel. Zowel de appartementen als eengezinswoningen worden hier vernieuwd.

Afbeelding: Boswinkel_nu
De wijk op dit moment

De nieuwe wijk

De indeling van de wijk is bekend. We weten nog niet precies hoe de woningen eruit gaan zien. Dat weten we aan het einde van 2022.

In totaal worden 232 nieuwe huurhuizen gebouwd. Daarnaast komen er ook 49 koophuizen. De eerste huizen zijn waarschijnlijk in 2024 klaar. We verwachten dat de laatste huizen klaar zijn in 2025.

De nieuwe buurt is ontworpen door MUST Stedebouw.

Afbeelding: Overzicht nieuwbouwwoningen - nieuwe wijk
Overzicht nieuwbouwwoningen - nieuwe wijk

De sloop

De huizen in fase 1 worden gesloopt vanaf 1 oktober 2022. De sloop van fase 2 begint in januari 2023. De huizen worden gesloopt door het bedrijf Kamphuis Sloopwerken. Zij beginnen met asbestsanering, dat duurt een paar maanden. Daarna worden de huizen afgebroken.

Afbeelding: Plattegrond Fasering_huisstijl
Plattegrond fasering

Spreekuur

Heb je vragen? Kom dan naar het spreekuur! Michelle van Ons Huis is daar om al je vragen te beantwoorden.

Het spreekuur is in ‘t Ni-je Terphoes (Noordholland- straat 4), elke maandagmiddag van 13.00 - 14.00 uur. Je kunt ook mailen naar boswinkel@onshuis.com of bellen naar 053 48 48 966.

Nieuwsoverzicht

Lees hier de meest recente nieuwsberichten.

 

 

Nieuwsbrieven

We proberen je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van alles wat er speelt. Daarom versturen wij af en toe een nieuwsbrief. Deze kun je hier ook teruglezen.

Nieuwsbrief 10

Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

 

Tijdelijk geen woningaanbod

 

Van 14 tot 28 maart hebben we tijdelijk geen woningaanbod. Ook kun je je tijdelijk niet inschrijven als woningzoekende. Vanaf 28 maart vind je alle woningen van Ons Huis en die van 12 andere woningcorporaties uit de regio op WoningHuren.nl. Vanaf dan kun je je ook weer als woningzoekende inschrijven. Je hoeft niet bang te zijn dat je een huis mist. Alle huizen komen gewoon op WoningHuren.nl voorbij. Nu al meer weten? Kijk alvast op WoningHuren.nl en lees de meest gestelde vragen.