Visual woning - v4

Ons Boswinkel

De wijk Oost Boswinkel wordt vernieuwd! Samen bouwen we aan een nieuwe wijk: Ons Boswinkel.

Eind jaren ‘50, in de tijd na de oorlog, werden er in deze wijk in korte tijd heel veel nieuwe huizen gebouwd. Deze huizen worden nu gesloopt omdat ze kwalitatief niet meer voldoen en niet klaar zijn voor de toekomst. Er komen nieuwe huizen voor in de plaats.

Uiteindelijk wordt het weer een gezellige en groene wijk!

De wijk op dit moment

De renovatie is in het oostelijke deel van Boswinkel. Zowel de appartementen als eengezinswoningen worden hier vernieuwd.

Afbeelding: Boswinkel_nu
De wijk op dit moment

De nieuwe wijk

De indeling van de wijk is bekend. We weten nog niet precies hoe de woningen eruit gaan zien. Dat weten we aan het einde van 2022.

In totaal worden 232 nieuwe huurhuizen gebouwd. Daarnaast komen er ook 49 koophuizen. De eerste huizen zijn waarschijnlijk in 2024 klaar. We verwachten dat de laatste huizen klaar zijn in 2025.

De nieuwe buurt is ontworpen door MUST Stedebouw.

Afbeelding: Overzicht nieuwbouwwoningen - nieuwe wijk
Overzicht nieuwbouwwoningen - nieuwe wijk

De sloop

De huizen in fase 1 worden gesloopt vanaf 1 oktober 2022. De sloop van fase 2 begint in januari 2023. De huizen worden gesloopt door het bedrijf Kamphuis Sloopwerken. Zij beginnen met asbestsanering, dat duurt een paar maanden. Daarna worden de huizen afgebroken.

Afbeelding: Plattegrond Fasering_huisstijl
Plattegrond fasering

Spreekuur

Heb je vragen? Kom dan naar het spreekuur! Michelle van Ons Huis is daar om al je vragen te beantwoorden.

Het spreekuur is in ‘t Ni-je Terphoes (Noordholland- straat 4), elke maandagmiddag van 13.00 - 14.00 uur. Je kunt ook mailen naar boswinkel@onshuis.com of bellen naar 053 48 48 966.

Nieuwsoverzicht

Lees hier de meest recente nieuwsberichten.

 • Samenwerkingspartners bekend

  5 december 2022

  We weten welke ontwikkelende bouwers de nieuwe wijk gaan bouwen! We gaan samenwerken met Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe. In april 20...

  Lees meer
 • Burendag in Boswinkel

  26 september 2022

  Afgelopen zaterdag was het burendag. Dat betekende onder andere opruimdag in Boswinkel! Deze buurt wordt vernieuwd. Dat betekent dat mensen moete...

  Lees meer
 • Struikroven

  24 september 2022

  STRUIKROVEN | Red planten van de sloop! De Enschedese wijk Oost Boswinkel wordt vernieuwd. We gaan daar een kleine 300 portiekflats en 100 eengez...

  Lees meer
 • Mr Graffiti aanwezig op Burendag

  21 september 2022

  Ben je er zaterdag 24 september bij? Bij het Ni-je Terphoes is veel te doen. Onder begeleiding van Mr. Graffiti, en in samenwerking met Alifa, kunn...

  Lees meer

 

 

Nieuwsbrieven

We proberen je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van alles wat er speelt. Daarom versturen wij af en toe een nieuwsbrief. Deze kun je hier ook teruglezen.

Nieuwsbrief 10

Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1