Onze werkwijze

Ben je op zoek naar een huurwoning? Dan ben je bij Ons Huis aan het goede adres. Je vindt ons actuele woningaanbod op WoningHuren.nl. Dit aanbod werken we dagelijks bij.

We moeten huizen passend toewijzen. Je kunt alleen reageren op huizen als jouw huishoudinkomen en jouw huishoudgrootte passen bij de kale huurprijs van de woning. Hiervoor gelden regels die door het Rijk aan ons zijn voorgeschreven. Naast huizen verhuren wij ook garages, parkeerplaatsen en bedrijfspanden.

Op welke woningen mag je reageren?
Klik hier om het schema te openen waarin je kunt zien met welk inkomen en met welke huishoudgrootte je op welke woningen mag reageren. Het huishoudinkomen is het gezamenlijk inkomen van jou en je partner.

Uitzonderingen

  • Ben je jonger dan 23 jaar? Dan mag je reageren op een woning met een huurprijs die past bij je inkomen. Als je afhankelijk bent van huurtoeslag dan mag de subsidiabele huurprijs niet hoger zijn dan € 452,19.
  • Ben je student? Dan hoef je geen inkomen op te geven. Je vult "€ 0" in. Wel lever je een bewijs van inschrijving aan van een voltijdsopleiding aan een onderwijsinstelling.
  • Ben je statushouder? Ook dan hoef je geen inkomen op te geven. Je levert een verklaring van het COA in.
  • Beschik je over een zware zorgindicatie? Dan kom je, ongeacht de hoogte van je inkomen, in aanmerking voor een woning tot € 808,05. Wel moet je in het bezit zijn van een zorgplan waaruit blijkt dat je minimaal 10 uur zorg per week ontvangt. Heb je een medisch aangepaste woning nodig, meld je dan bij de afdeling WMO van de gemeente Enschede.

 

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.