Onze werkwijze

Ben je op zoek naar een huurwoning? Dan ben je bij Ons Huis aan het goede adres. Woningzoekenden die geregistreerd staan kunnen direct reageren op ons actuele woningaanbod. Dit aanbod werken we dagelijks bij. Wij moeten woningen passend toewijzen. Je kunt alleen reageren op woningen als jouw huishoudinkomen en jouw huishoudgrootte passen bij de kale huurprijs van de woning. Hiervoor gelden regels die door het Rijk aan ons zijn voorgeschreven. Naast woningen verhuren wij ook garages, parkeerplaatsen en bedrijfspanden.

Op welke woningen mag je reageren?
Klik hier om het schema te openen waarin je kunt zien met welk inkomen je op welke woningen mag reageren. Deze toewijzingsregels gelden alleen voor nieuwe huurcontracten. Verhuis je niet, dan verandert er niets. Het huishoudinkomen is het gezamenlijk inkomen van jou en je partner.

Uitzonderingen

  • Ben je jonger dan 23 jaar? Dan mag je reageren op een woning met een huurprijs die past bij je inkomen. Als je afhankelijk bent van huurtoeslag dan mag de subsidiabele huurprijs niet hoger zijn dan € 442,46.
  • Ben je student? Dan hoef je geen inkomen op te geven. Je vult "€ 0" in. Wel lever je een bewijs van inschrijving aan van een voltijdsopleiding aan een onderwijsinstelling. We gaan er in dat geval van uit dat je een inkomen hebt lager dan de inkomensgrens voor huurtoeslag.
  • Ben je statushouder? Ook dan hoef je geen inkomen op te geven. Je levert een verklaring van het COA in.
  • Beschik je over een zware zorgindicatie? Dan kom je, ongeacht de hoogte van je inkomen, in aanmerking voor een woning tot € 752,33. Wel moet je in het bezit zijn van een zorgplan waaruit blijkt dat je minimaal 10 uur zorg per week ontvangt. Heb je een medisch aangepaste woning nodig, dan wend je je tot de gemeente.

 

Gewijzigde openingstijden. Op donderdag 13 en vrijdag 14 mei zijn wij gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Ook mail beantwoorden we niet. Natuurlijk kun je deze dagen wel spoedreparaties melden op 053 48 48 900. Heb je een andere vraag? Bel of mail ons dan op maandag, dinsdag of woensdag!

Maatregelen corona. Helaas blijven ons kantoor en de wijkkantoren voorlopig gesloten. Contact vindt zoveel mogelijk telefonisch (053 48 48 900) en digitaal (info@onshuis.com) plaats. Hoe wij nu werken en wat dat voor jou betekent, lees je op informatie corona (COVID-19). Bel of mail gerust als je vragen hebt.