Ventileren

Vocht in huis is onprettig en kost energie. Zorg daarom altijd voor een goede ventilatie. Per dag produceert een gemiddeld gezin zo’n 10 tot 15 liter vocht. Door koken, douchen, het drogen van de was, de vaatwasser en het gezin zelf. In de zomer is het geen probleem dat er veel vocht wordt geproduceerd omdat er altijd wel ergens een raam open staat. In de herfst en winter is dat meestal niet zo. Daarom is het belangrijk dat je goed ventileert. Dan gaat het vocht naar buiten en komt er frisse, droge lucht naar binnen.

Nadelen van vocht in huis
Frisse, droge lucht is belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Als de lucht te vochtig is moet je harder stoken en is er kans op schimmel- en rotplekken of zilvervisjes. Bovendien kost het verwarmen van vochtige lucht meer energie.

Tips ter voorkoming van vochtproblemen

  • Zet altijd ventilatieroosters (indien aanwezig) of klepraampjes tegen elkaar open. Hiermee zorg je voor voldoende frisse, droge lucht in huis.
  • Vooral in de keuken en badkamer is ventileren belangrijk. Zet tijdens het koken de afzuiging aan (of een raampje open) en maak de badkamer droog na het douchen.
  • Laat 's nachts in de slaapkamer ook een raampje of ventilatierooster open. Dit is goed voor het vochtklimaat in de woning en bovendien erg gezond. Houd je alles dicht, dan zijn 's morgens de ramen flink beslagen door transpiratie en het uitademen van lucht.
  • Zet 's morgens voor je de cv aan doet een kwartier de ramen of deuren tegen elkaar open. Dat is goed voor de ventilatie en het is meteen weer heerlijk fris in huis.
  • Een droger klimaat in de woning is niet alleen goed voor het huis en je gezondheid. Het bespaart ook energie en is dus goed voor je portemonnee.

Aangepaste openingstijden

Op dinsdag 27 september is ons kantoor tot 12 uur geopend. Dringende reparaties kun je na 12 uur melden bij onze storingsdienst via 053 48 48 900. Heb je nog vragen? Bel of mail (info@onshuis.com) gerust!