Klussen en verbouwen (ZAV)

Je wilt iets veranderen in je woning. Dat kan. Soms moet je voor een ZAV (zelf aangebrachte voorziening) toestemming aan ons vragen. Je kunt een verandering zelf realiseren of je vraagt het aan ons.

Aanvraagformulier ZAV

Veranderingen die je zelf regelt
In het algemeen geldt: kleine veranderingen binnen in de woning mag je altijd doen. Voor grote onomkeerbare veranderingen in de woning en bij veranderingen buiten aan de woning heb je onze toestemming nodig. Wij kijken bijvoorbeeld of de verandering de verhuurbaarheid en de waarde van de woning niet schaadt. Natuurlijk mogen buren geen last hebben van de verandering. Ook wij kunnen een verandering voor jou aanbrengen. Dit doen onze vakmensen of wij huren een externe partij in. Alle kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn voor jou.

Bij verhuizing keren wij in sommige gevallen een vergoeding voor de verandering uit. Als je toestemming krijgt voor het uitvoeren van de verandering, hoor je ook of je bij verhuizing een vergoeding krijgt. De eventuele vergoeding keren wij pas uit op het moment dat je de woning verlaat. Dan wordt ook de hoogte van de vergoeding vastgesteld op basis van je investering en de afschrijvingstermijn van de verandering. Je moet altijd zelf de verandering onderhouden.

In het overzicht vind je de veranderingen waarvoor je toestemming nodig hebt. Ook kun je zien voor welke veranderingen bij een verhuizing een vergoeding mogelijk is.

Vragen kun je stellen aan onze mutatieopzichters per telefoon of email:

 Herman Schoenmaker  Guido Knol  Patrick Feddes
 053 4848900  053 4848900  053 4848900
 h.schoenmaker@onshuis.com  g.knol@onshuis.com  p.feddes@onshuis.com

 

Je doet een beroep op Ons Huis
Met ons programma “Onderhoud op maat" bepaal je zelf wanneer je de keuken, toilet of badkamer van je woning laat vervangen. Vind je dat de keuken aan vervanging toe is dan kun je kiezen voor een vervroegde vervanging. Je betaalt dan de restwaarde van de keuken of de badkamer. Is de keuken 19 jaar of ouder, dan voeren wij de vervanging kosteloos uit.

Op basis van onze kwaliteitseisen vervangen wij de keuken en/of badkamer. Wil je iets extra’s zoals meer luxe, inbouwapparatuur of andere kranen dan betaal je voor die extra’s een bedrag.

Vragen kun je richten aan onze mutatieopzichters.

Schotelantenne
Voor het plaatsen van een schotelantenne moet je ook toestemming vragen. Wij verlenen jou onder voorwaarden een tijdelijke toestemming. Bij verhuizing moet je de schotelantenne verwijderen.

 

Maatregelen Coronavirus!

Maandag 6 april vind je weer nieuwe woningen op onze website. Vanaf dan kun je ook weer reageren op ons aanbod. We werken anders dan je gewend bent. Hoe we nu lege woningen verhuren lees je onder "Het laatste nieuws".

Wij vinden de gezondheid van onze huurders en medewerkers belangrijk. Daarom zijn de deuren van ons kantoor en de wijkkantoren gesloten. Contact vindt zoveel mogelijk telefonisch en digitaal plaats (via 053 48 48 900 en info@onshuis.com). Uitgebreide informatie lees je onder "Het laatste nieuws" of "Corona".