Klussen en verbouwen (ZAV)

Je wilt iets veranderen in je woning. Dat kan. Soms moet je voor een ZAV (zelf aangebrachte voorziening) toestemming aan ons vragen. Je kunt een verandering zelf realiseren of je vraagt het aan ons.

Aanvraagformulier ZAV

Veranderingen die je zelf regelt
In het algemeen geldt: kleine veranderingen binnen in de woning mag je altijd doen. Voor grote onomkeerbare veranderingen in de woning en bij veranderingen buiten aan de woning heb je onze toestemming nodig. We kijken bijvoorbeeld of de verandering de verhuurbaarheid en de waarde van de woning niet schaadt. Natuurlijk mogen buren geen last hebben van de verandering. Ook wij kunnen een verandering voor jou aanbrengen. Dit doen onze vakmensen of we huren een externe partij in. Alle kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn voor jou.

Bij verhuizing keren we in sommige gevallen een vergoeding voor de verandering uit. Als je toestemming krijgt voor het uitvoeren van de verandering, hoor je ook of je bij verhuizing een vergoeding krijgt. De eventuele vergoeding keren we pas uit op het moment dat je de woning verlaat. Dan wordt ook de hoogte van de vergoeding vastgesteld op basis van je investering en de afschrijvingstermijn van de verandering. Je moet altijd zelf de verandering onderhouden.

Wil je weten voor welke veranderingen je toestemming nodig hebt? Neem dan contact met ons op. We kunnen je dan ook vertellen voor welke veranderingen bij een verhuizing een vergoeding mogelijk is.

Vragen kun je stellen aan onze technisch consulenten per telefoon of email:

 Herman Schoenmaker  Ruben de Roode  Bas Hamse
 053 4848940  053 4848917  053 4848931
 h.schoenmaker@onshuis.com  r.deroode@onshuis.com  b.hamse@onshuis.com

 

Je doet een beroep op Ons Huis
Met ons programma “Onderhoud op maat" bepaal je zelf wanneer je de keuken, toilet of badkamer van je woning laat vervangen. Vind je dat de keuken aan vervanging toe is dan kun je kiezen voor een vervroegde vervanging. Je betaalt dan de restwaarde van de keuken of de badkamer. Is de keuken 19 jaar of ouder, dan voeren wij de vervanging kosteloos uit.

Op basis van onze kwaliteitseisen vervangen wij de keuken en/of badkamer. Wil je iets extra’s zoals meer luxe, inbouwapparatuur of andere kranen dan betaal je voor die extra’s een bedrag.

Vragen kun je richten aan onze mutatieopzichters.

Schotelantenne
Voor het plaatsen van een schotelantenne moet je ook toestemming vragen. Wij verlenen jou onder voorwaarden een tijdelijke toestemming. Bij verhuizing moet je de schotelantenne verwijderen.