Wie doet wat?

Waar gewoond wordt, gaat wel eens iets kapot. Soms gaat het om reparaties die je zelf moet verrichten. In andere gevallen is Ons Huis er verantwoordelijk voor.

Je bent verantwoordelijk voor kleine reparaties
Als huurder bent je verplicht om vooral de binnenkant van de woning goed te onderhouden. Daaronder valt niet alleen zelf schilderen en behangen, maar ook het onderhoud en de vervanging van kleinere onderdelen in je huis. Denk aan kranen, schakelaars en deurkrukken die kapot zijn. Deze kleine reparaties zijn voor jouw rekening: je doet het zelf of je schakelt er een vakman voor in.

We zijn verplicht om jouw woning in goede staat te houden
Als huurder hoeft je je niet druk te maken om groot onderhoud. Ons Huis regelt en betaalt dit. Hierbij gaat het vooral om werkzaamheden aan de buitenkant van de woning, zoals buitenschilderwerk, vervanging van kozijnen en reparaties aan balkons, daken en riolering. Maar ook het plaatsen van een nieuwe CV-installatie en het vervangen van bijvoorbeeld elektraleidingen valt onder onze verantwoordelijkheid.

We hebben een Onderhouds ABC. In dat ABC staat per onderdeel genoemd wie er verantwoordelijk voor is, jij of wij. In het geval bij het toepassen van dit reglement een onduidelijkheid ontstaat, dan hanteren wij het  principe van "redelijkheid en billijkheid".  Betaal je maandelijks € 3,25 voor het abonnement Kleine Herstellingen? Dan worden de werkzaamheden waar het woord ‘abonnement’ achter staat, door Ons Huis uitgevoerd.

Abonnement Kleine Herstellingen
Ben je geen doe-het-zelver? Of wil je gewoon geen zorgen maken over de kleine onderhoudsklusjes die eigenlijk door jou moeten worden verricht? Dan biedt het Abonnement Kleine Herstellingen de oplossing. Voor € 3,25 per maand neemt Ons Huis het onderhoud en de vervanging van een aantal onderdelen over.

Aanmelden/afmelden Abonnement Kleine Herstellingen
Aanmelden is heel eenvoudig. Indien de aanmelding voor de 15e van de maand bij ons binnen is, bent je abonnee vanaf de eerste betaling. Wil je opzeggen dan hanteren wij een opzegtermijn van één maand. De mankementen of defecten die genoemd staan in het Onderhouds ABC moet je daarna zelf betalen en repareren. Ons Huis voert de reparatie dan niet meer uit. Wil je na opzegging opnieuw aanmelden, dan is de eerste reparatie voor jouw rekening.

Aanmelden/afmelden

Op dinsdag 25 juni zijn we vanaf 13 uur in onze wijken te vinden. Ons kantoor bezoeken of bellen kan die dag tot 13 uur. Spoedreparaties kun je uiteraard wel melden via het telefoonnummer 053 48 48 900. Onze storingsdienst staat je graag te woord.