Eindafrekening

Als de eindopname is afgerond, is de huurovereenkomst beëindigd. Je ontvangt van ons een eindafrekening voor eventueel teveel of te weinig betaalde huur, eventuele schade in de woning en de waarborgsom. Te betalen bedragen verrekenen we eerst met de waarborgsom die je bij de start van de huurovereenkomst hebt betaald. Afhankelijk van de situatie krijg je geld terug of moet je nog geld betalen. De brief met daarin de eindafrekening ontvang je meestal binnen twee weken na de laatste huurdag.

Servicekosten

Heb je verrekenbare servicekosten betaald voor algemene ruimten, zoals voor schoonmaak, glasbewassing en elektrakosten? De servicekosten rekenen wij pas met je af nadat alle kosten van januari tot en met december bekend zijn. De door jou betaalde voorschotten worden dan verrekend met de werkelijke kosten. Je ontvangt een afrekening over het verschil. Hiervoor hebben wij de tijd tot juli van het volgende jaar.

Voorbeeld: als je huur eindigt op 31 maart, ontvang je uiterlijk in juni van het volgende jaar een afrekening van de servicekosten die je hebt betaald voor de maanden januari tot en met maart.

Stookkosten

Heb je via de servicekosten een bedrag betaald aan stookkosten? Dan wordt jouw verbruik pas berekend na afloop van het stookseizoen. Dit loopt van januari tot en met december. De door jou betaalde voorschotten worden dan verrekend met de werkelijke kosten. Je ontvangt een afrekening over het verschil. Hiervoor hebben wij de tijd tot juli van het volgende jaar.

Voorbeeld: als je huur eindigt op 30 september, ontvang je uiterlijk in juni van het volgende jaar een afrekening van de stookkosten die je hebt betaald voor de maanden januari tot en met september.

Storing iDEAL. Het is weer tijd om de huur van juli te betalen. Helaas werkt iDEAL nu niet. Betaal je jouw huur altijd via iDEAL? Maak de huur van juli deze keer dan handmatig over. Bedankt voor je hulp en onze excuses voor het ongemak.