Huurzaken - Huurzaken

Huurzaken

Als u een huurovereenkomst met Ons Huis tekent, bent u vanaf dat moment huurder van een woning. Dit brengt een aantal rechten en plichten met zich mee, zowel voor u als voor Ons Huis. Deze kunt u nalezen in onze Algemene Huurvoorwaarden.

Huur betalen

U betaalt de huur bij Ons Huis via automatische incasso. De huur wordt rond de 10e van de maand afgeschreven van uw rekening. Betaalt u nog niet via automatische incasso en wilt u dit wel? Neem dan contact met ons op.

Voorkom huurachterstand

Voorziet u problemen met het betalen van uw huur? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken wij naar een passende oplossing. Als u al een huurachterstand heeft opgebouwd, bespreken wij de mogelijkheden om dit op te lossen.Uw betalingsprobleem wordt vertrouwelijk door ons behandeld. Samen met één van onze medewerkers bespreekt u wat de mogelijkheden zijn om de huurachterstand op te lossen en verdere achterstanden te voorkomen.

U kunt contact opnemen met:

Mevrouw I. Gielink
t. 053 48 48 927
email: i.gielink@onshuis.com

Mevrouw S. Pit
t. 053 48 48 921
email: s.pit@onshuis.com

Huurtoeslag aanvragen

Voor huurders met een lager inkomen is er de mogelijkheid huurtoeslag aan te vragen. Dit is een bijdrage van de overheid in de huurlasten. Deze toeslag wordt uitbetaald door de Belastingdienst. Voor meer informatie over huurtoeslag kunt u terecht bij de BelastingTelefoon via 0800 0543 (gratis) of kunt u kijken op www.toeslagen.nl

Meer weten?

Servicekosten
Huur opzeggen
Oplevering woning
Sleutels
Woningruil

Of hebt u een vraag en kunt u het antwoord daarop niet direct vinden? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u uw vraag liever persoonlijk stellen, neem dan contact met ons op via ons centrale telefoonnummer 053 4848 900.