Het verhuurgesprek - Het verhuurgesprek

Het verhuurgesprek

Als u na de bezichtiging besloten heeft de woning te accepteren, maken wij een afspraak met u voor een verhuurgesprek bij ons op kantoor. U levert gelijktijdig met de antwoordstrook alle gevraagde gegevens in. Gebeurt dit niet, dan wordt u niet uitgenodigd voor een verhuurgesprek en gaan we verder met de volgende kandidaat.

Heeft u het antwoordstrookje en alle gevraagde gegevens wel ingeleverd dan gaan wij beoordelen of de woning voor u “passend” is en of toewijzing aan u overeenkomstig de wet is. U ontvangt dan van ons een uitnodiging voor een verhuurgesprek. Na afloop is het u duidelijk of u de woning kunt huren.

Als u de woning samen met een medehuurder wilt huren, moet u beiden bij het verhuurgesprek aanwezig zijn. Ook van de medehuurder vragen wij u alle gevraagde gegevens gelijktijdig met het antwoordstrookje in te leveren.

Benodigde gegevens

Wij verzoeken u een aantal documenten mee te sturen met de antwoordstrook. Dit zijn:

 • geldig identiteitsbewijs;
 • meest recente loonstrook;
 • inkomensverklaring (voorheen IB60-formulier) niet ouder dan 2 jaar;
 • studenten: bewijs van DUO dat er recht op studiefinanciering is;
 • studenten: bewijs van inschrijving aan onderwijsinstlling bij geen studiefinanciering;
 • woonachtig buiten de gemeente Enschede en WWB-uitkering nodig: een Verklaring WWB-uitkering;
 • ondertekende verhuurdersverklaring;
 • woonachtig buiten Enschede: uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA), met daarop uw woonverleden.

Let op: zorg voor een inkomensverklaring
Bij toewijzing van een huurwoningen toetsen wij het inkomen van u en uw eventuele partner. Dit doen wij aan de hand van de meest recente inkomensverklaring (niet ouder dan 2 jaar). Deze kunt u aanvragen bij de Belastingdienst via 0800-0543, of kunt u downloaden via mijnbelastingdienst.nl.

Let op: zorg voor een verklaring WWB-uitkering
Woont u nu niet in de gemeente Enschede en denkt u een WWB-uitkering (Wet Werk en Bijstand) nodig te hebben? Als u wilt verhuizen naar Enschede, kunt u alleen een woning bij Ons Huis huren als u een verklaring heeft van de gemeente Enschede. In deze verklaring staat dat u meewerkt aan alle verplichtingen die u op grond van de Wet Werk en Bijstand worden opgelegd. Vraag een verklaring aan.

Let op: zorg voor een verhuurdersverklaring.
Klik hier voor een standaard verhuurdersverklaring. Deze kunt u door uw verhuurder laten invullen en ondertekenen, als uw verhuurder zelf niet beschikt over een dergelijk formulier. 

Ondertekening huurovereenkomst

Als u de woning definitief toegewezen krijgt, maken wij een afspraak met u voor de ondertekening van de huurovereenkomst en krijgt u de sleutels van de woning.

Onze werkwijze

Wij hebben onze werkwijze in stappen onderverdeeld.

Hebt u een vraag? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op de vraag niet vinden? Neem dan contact op met Ons Huis via 053-4848900 of mail naar verhuur@onshuis.com.

 

Nieuw in ons aanbod

Bent u op zoek naar een woning? Kijk dan regelmatig bij ons aanbod, want wij vernieuwen dagelijks het overzicht van beschikbare woningen.

bekijk het gehele aanbod
 • Emmastraat 255 ENSCHEDE

  NIEUW!
 • De Klomp 82 ENSCHEDE

  NIEUW!
 • Jasmijnplein 22 ENSCHEDE

  NIEUW!
 • Aureliavlinder 11 A ENSCHEDE

  NIEUW!